ЕК избра Ericsson за ключови проекти в комуналните услуги

1946
ЕК избра Ericsson за ключови проекти в комуналните услуги

Компанията Ericsson бе избрана за изпълнител на два проекта, финансирани от Европейската комисия, като част от програмата Хоризонт 2020. В сътрудничество със своите партньори в сектора на комуналните услуги и в академичните среди, Ericsson ще започне иновативни изследвания, използвайки 5G технологии, с цел разрешаване на предизвикателствата, пред които е изправена индустрията за комунални услуги днес.

SUCCESS е един от проектите, насочени към разработването на нови решения, базирани на 5G технологии, за гарантиране сигурността на енергийните мрежи и гридове с акцент върху умното отчитане. Проектът е стартирал на 1 май 2016 г., има 16 партньори от индустрията, академичните среди и комуналните услуги и е за срок от 26 месеца.

Другият проект, наречен RE-SERVE, е насочен към разработване на нови техники и решения, базирани на 5G технологии, в подкрепа на енергийните доставчици. Той цели балансиране на напрежението и честотата на електрическата мрежа за поддържане на стабилно електрозахранване към крайните потребители, като в същото време се увеличава делът на енергията от възобновяеми източници като слънчева или вятърна енергия.

Проектът стартира на 1 октомври 2016 г. и е с продължителност 30 месеца, като включва 11 партньори от индустрията, академичните среди и комуналните услуги.

Ericsson Eurolab в Аахен, Германия, ще ръководи и двата проекта с технически ръководител професор Антонело Монти от Техническия университета в Аахен.

Electrical Supply Board Networks (ESB Networks), водеща компания в енергийния сектор в Ирландия и в челните редици при умните измервателни дейности, е ключов партньор и в двата проекта. Тя ще провежда тестове на създадените в рамките на проектите решения на своя локален пазар.

Маргьорит Сайърс, управляващ директор на ESB Networks, сподели: "Умните енергийни мрежи са ключови за успешното интегриране на големи дялове разпределена енергия от възобновяеми източници, електрическо отопление и електрически транспорт, създавайки условия за едно бъдеще без въглеродни емисии. Напредък в умните мрежи може да се постигне само чрез иновативно, лидерско мислене и внедряването на технологии от ново поколение.

Чрез това сътрудничество, ESB работи съвместно с Ericsson, световен лидер в областта на комуникационните технологии, и европейската академична общност, за да развие и тества нови технологии и стандарти, които ще повишат дългосрочната устойчивост на енергийната индустрия.

И двата проекта – SUCCESS и RE-SERVE, са изключително важни и иновативни. Те ще спомогнат за гарантиране сигурността и устойчивостта на енергийните мрежи при прехода към бъдеще без въглеродни емисии. Това партньорство демонстрира ангажимента на ESB Networks за използване на новаторски решения и внедряване на нови технологии и методологии в полза на нашите клиенти и обществата в бъдеще."

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg