ЕК избра Ericsson за ключови проекти в комуналните услуги

2008
ЕК избра Ericsson за ключови проекти в комуналните услуги

Компанията Ericsson бе избрана за изпълнител на два проекта, финансирани от Европейската комисия, като част от програмата Хоризонт 2020. В сътрудничество със своите партньори в сектора на комуналните услуги и в академичните среди, Ericsson ще започне иновативни изследвания, използвайки 5G технологии, с цел разрешаване на предизвикателствата, пред които е изправена индустрията за комунални услуги днес.

SUCCESS е един от проектите, насочени към разработването на нови решения, базирани на 5G технологии, за гарантиране сигурността на енергийните мрежи и гридове с акцент върху умното отчитане. Проектът е стартирал на 1 май 2016 г., има 16 партньори от индустрията, академичните среди и комуналните услуги и е за срок от 26 месеца.

Другият проект, наречен RE-SERVE, е насочен към разработване на нови техники и решения, базирани на 5G технологии, в подкрепа на енергийните доставчици. Той цели балансиране на напрежението и честотата на електрическата мрежа за поддържане на стабилно електрозахранване към крайните потребители, като в същото време се увеличава делът на енергията от възобновяеми източници като слънчева или вятърна енергия.

Проектът стартира на 1 октомври 2016 г. и е с продължителност 30 месеца, като включва 11 партньори от индустрията, академичните среди и комуналните услуги.

Ericsson Eurolab в Аахен, Германия, ще ръководи и двата проекта с технически ръководител професор Антонело Монти от Техническия университета в Аахен.

Electrical Supply Board Networks (ESB Networks), водеща компания в енергийния сектор в Ирландия и в челните редици при умните измервателни дейности, е ключов партньор и в двата проекта. Тя ще провежда тестове на създадените в рамките на проектите решения на своя локален пазар.

Маргьорит Сайърс, управляващ директор на ESB Networks, сподели: "Умните енергийни мрежи са ключови за успешното интегриране на големи дялове разпределена енергия от възобновяеми източници, електрическо отопление и електрически транспорт, създавайки условия за едно бъдеще без въглеродни емисии. Напредък в умните мрежи може да се постигне само чрез иновативно, лидерско мислене и внедряването на технологии от ново поколение.

Чрез това сътрудничество, ESB работи съвместно с Ericsson, световен лидер в областта на комуникационните технологии, и европейската академична общност, за да развие и тества нови технологии и стандарти, които ще повишат дългосрочната устойчивост на енергийната индустрия.

И двата проекта – SUCCESS и RE-SERVE, са изключително важни и иновативни. Те ще спомогнат за гарантиране сигурността и устойчивостта на енергийните мрежи при прехода към бъдеще без въглеродни емисии. Това партньорство демонстрира ангажимента на ESB Networks за използване на новаторски решения и внедряване на нови технологии и методологии в полза на нашите клиенти и обществата в бъдеще."

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас