Google създаде изкуствен разум. Оказа се, че той мисли само за котки

4343
Google създаде изкуствен разум. Оказа се, че той мисли само за котки

Интернет търсачката Google работи по създаването на изкуствен разум. Проектът й може да стане най-сериозният пробив досега в създаването на машини, способни да взаимодействат с външния свят, разпознавайки форми и обекти, съобщава The Times.

Оказва се обаче, че „мозъкът“ на Google започнал да придобива навиците на много интернет потребители и най-много се интересувал от котки.

Изследователите въвеждали в него случайни изображения от YouTube. В края на експеримента се оказало, че три четвърти от съдържанието на изкуствения разум е заето от котки, макар че той е чувствителен също към изображения на човешки лица и тела.

Той разпознавал над 20 000 различни котки.

„Способността да разпознава котки може да се стори на хората тривиална, но за изкусвтвения интелект тя има голямо значение“, подчертава един от създателите на проекта.

Експертът се позовава на парадокса на Моравек, според който да научиш машина да върши неща, които са елементарни за хората (разпознаване на котки) е много по-трудно от това да я научиш неща, които са трудни за хората (да играе шах).

„Изглежда мозъкът на Google е първата изкуствена невронна мрежа, която може да разпознава обекти без подсказване от страна на човека, но тя остава много далече от човешкия мозък“, коментира вестникът.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ИЗУМЕН
# 0
11:06 | 29 June 2012
A ?
съдадено от котките на сириус а
# 1
18:06 | 28 June 2012
Сирианския Алианс и Съвета на Нибиру. Те са същества с Божествена разумност и са влезли в земния план от древни времена в определени роли и формати. Тяхната физическа версия в днешно време на Земята е в това, което наричате семейство котки и те са само част от съзнанието на сирианската си натура. Точно заради това котките действат в голяма степен в ефирната и скрита сфера. Тяхното пълно съзнание е съществувало и проявявало в Лемурийската, Атлантическата и ранната египетска ера. Учителите Свещени Котки, са били въвлечени в генно инженерство в храма на Прочистването на о.Посейда в Атлантида, по времето на Златната Ера при Закона на Единното. Това се е правило по много позитивен и доброжелателен начин, още преди подобни технологии трагично и неправилно да използват ариите, Синовете на Сатаната, в печалното падение по времето на финалната ера на Атлантида. Учителите Котки от Сириус А и Учителите Китови от Сириус Б, са опитни в интеграцията на духа във физическата материя. Това е проявено не само в придаването на жизнена сила на физическата форма, но и в обединяването на висшите чакрени нива на съзнание във физическата матрица при многомерността на нивото Mer-Ka-Na.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg