HP Inc. актуализира линия от разширяеми настолни работни станции

1757
HP Inc. актуализира линия от разширяеми настолни работни станции

HP Inc. актуализира линията си от водещи в индустрията работни станции HP Z, съчетаващи подобрена системна разширяемост, по-бърза памет и многоядрени конфригурации за поддръжката на най-взискателните работни потоци.

Компанията обяви и поредното попълнение в портфолиото си – HP Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe SSD – най-бързото Z Turbo Drive решение на HP Inc. до момента.

Обновените настолни работни станции на HP Inc. Z840, Z640 и Z440 включват многоядрени процесори от ново поколение Intel® Xeon®2, 3, най-новите професионални графични решения от NVIDIA® Quadro® и AMD FirePro™, както и възможност за избор на операционна система Microsoft® или Linux®.

С новата серия процесори Intel® Xeon® E5-2600 v4, работните станции на HP Inc. поддържат по-високи скорости на паметта в сравнение с предишното поколение – до 2400MHz, както и до 44 физически ядра на работна станция4.

Създадено, за да ускори значително производителността и креативността, новото устройство за данни HP Z Turbo Drive с 1 TB PCIe SSD оптимизира работните процеси на работните станции на HP Inc. с до 4 пъти по-висока производителност на четене в сравнение с традиционните SSD дискове и почти без разлика в цената.

Второто поколение HP Z Turbo Drive достига ултра бързо I/O време за реакция при обработката на големи масиви от данни. Настолните работни станции на HP Inc. Z840, Z640, Z440 и Z240 могат да бъдат разширени лесно с интегрирането на високопроизводителния HP Z Turbo Drive G2 1TB PCIe и висококапацитетни SATA HDD и SSD дискове.5

„Последните попълнения в серията работни станции Z, както и новият Z Turbo Drive, демонстрират непоколебимата ангажираност на HP Inc. към професионалистите, които непрекъснато разширяват границите на технологиите, за да донесат животопроменящи иновации не само на света, но и на цялата вселена”, сподели Гуен Кобъл, директор „Търговски и пазарни решения” на HP Inc. за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA)

Тя заяви още: „Предвид динамичната среда от нарастващ обем данни, портфолиото Z на HP Inc. ще продължи да предоставя открояваща се надеждност, производителност и иновации за потребители в най-различни области - от изпълнението на критично важни космически проекти, през енергийните изследвания, до най-хитовите филми."

Работните станции на HP Inc. от серията Z са създадени с цел преодоляване на ограниченията в индустриите, нуждаещи се от интензивна изчислена мощ, в т.ч. медии и развлечения, графичен дизайн, CAD, архитектура, фотография, производство, финанси, здравеопазване, микрофотография, както и в областта на проучванията на нефт и газ.

Допълващи портфолиото от работни станции на HP Inc. с водещ пазарен дял, новите предложения от серията Z предоставят широк избор от тествани приложения за работни станции от Adobe®, Autodesk, Avid, Dassault, ESRI, SolidWorks, Siemens и много други.

„Работните станции на HP Inc. от серията Z осигуряват мощта и скоростта, необходима за моделиране, симулации, анализ на големи данни, компютърен дизайн и приложения за визуализация, които от своя страна водят до създаването на реални решения за един по-добър свят”, заяви Кристина Ропела, декан на Kолежа по инженерство към университета „Marquette”.

С постоянен фокус върху производителността, иновациите и надеждността, трите платформи работни станции от серията Z на HP Inc. включват шаси със система за монтаж без нуждата от инструменти, интегрирани дръжки и безкабелен дизайн за осигуряването на изключително лесна поддръжка, широка системна ефективност и отлична разширяемост.

В сравнение с предишното поколение, новите работни станции предлагат 12,5% по-бърза DDR4 RAM памет за по-добра производителност на приложенията, както и подобрения на BIOS за по-висока ефективност на системата.

„Може би трябва да сте ИТ маниак, за да я оцените, но работната станция на HP Inc. е като произведение на изкуството”, споделя Дуейн Пауъл, главен технологичен директор и съсобственик на Blur Studio. „Дизайнът ѝ е толкова добър. Отвътре е като спортна кола, а отвън – и това е прекрасно – е просто кутия с дръжки, улесняващи преноса и монтажа."

Усъвършенстваното портфолио работни станции от серията Z на HP Inc. предлага технологията Thunderbolt™ 26 - за изключително бърза производителност при обработката на големи файлове, HP Z Turbo Drive, HP Performance Advisor7 - за системен мониторинг и HP Remote Graphics Software8 - за дистанционно сътрудничество във високопроизводителни графични приложения.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg