Интернет съставлява 4.7% от икономиката на САЩ

1055
Интернет съставлява 4.7% от икономиката на САЩ

Интернет съставлява 4.7% от икономиката на САЩ, а делът му се очаква да расте с 6.5% годишно до 2016 г., според доклад на The Boston Consulting Group.

Докладът разглежда водещите 20 икономики в света, известни като Г-20, и намира много причини за оптимизъм. Средно интернет икономиката се очаква да нараства с 10.8% Г-20.

Ръстът в развитите страни като САЩ обаче се очаква да бъде от най-ниските, около 8%, докато в развиващите се страни като Аржентина и Индия той ще е 24% и 23%, респективно, според доклада.

Интернет е съставлявал 684 млрд. долара от икономическата активност в САЩ през 2010 г. спрямо 625 млрд. долара за правителството, чиито дял от икономиката е 4.3%.

Във Великобритания делът на интернет от икономиката е 8.3%, което е най-високото ниво сред страните включени в доклада. На второ място е Южна Корея със 7.3%.

До 2016 г. интернет ще съставлява 5.4% от щатската икономика, 12.4% от британската и 8% от южнокорейската, според проучването.

Докладът подчертава влиянието на интернет върху тези икономики. Делът му щеше да е по-голям, ако в резултатите се отчиташе феномена “проучвай онлайн, купувай офлайн” (ROPO), който е в основата на 7.8% от потребителските разходи в страните от G20.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg