Как да ограничите достъпа на Facebook до личните ви данни?

11125
Как да ограничите достъпа на Facebook до личните ви данни?

Най-голямата социална мрежа в света – Facebook, е удобен инструмент, за да поддържате връзка с близки и не толкова близки приятели. Тя е безплатна, но това си има определена цена.

А тя е - вие давате твърде много лична информация, която социалната мрежа предоставя на трети страни, с което заработва приходите си.

Повечето хора забравят, че когато си свалят приложение или се логнат с акаунта си във Facebook, те дават на тези компании и приложения достъп до информацията от профила им в социалната мрежа. Това може да включва email и текущо местоположение.

Повечето хора също така не си дават сметка, че когато споделят тази лична информация със свои приятели, те на практика я споделят и с приложенията, ползвани от техните приятели.

Рекламодателите и разработчиците на софтуер не могат да видят вашето име, телефонен номер или работодател, защото тази информация е криптирана и не се споделя.

Тези обаче, които се опасяват за сигурността на личните си данни във Facebook, могат да направят две неща: да изключат опцията за проследяване от рекламодател, както и да прегледат списъка от приложения с достъп до лична информация и да го редактират.

С предприемането на втората стъпка ще видите колко точно приложения имат информация за вас.

За да изключите опцията следене от рекламодател, трябва да направите следното:

Първо кликнете върху долната стрелка в далечния десен ъгъл. Отидете на Settings. След това изберете Ads. От там кликнете на първата опция Ads based on my use of websites and apps и задайте Off.

Можете да промените и начина, по който вашето Facebook ID се използва от приложенията, които вашите приятели виждат.

По подразбиране вашите приятели могат да виждат вашето ID, съответно това е достъпно и за приложенията, които те ползват. Тук трябва да промените опцията no one.

За втората стъпка се изисква малко повече усилия. Отидете на опцията lock в далечния десен край на вашата страница и изберете Privacy Checkup.

Прегледайте кое приложение какъв достъп дава до вашата лична информация. Можете да я ограничите или да изтриете приложенията, които отдавна не ползвате, а все още имат достъп до личните ви данни.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg