Компаниите търсят ефективни решения за управление на документи

3624
Компаниите търсят ефективни решения за управление на документи

Все повече български компании търсят ефективни решения за управление на корпоративните документи и процеси. За коментар по темата се обърнахме към Димитър Сотиров, консултант "Бизнес Процеси" в Коника Минолта България:

Г-н Сотиров, в началото на годината IDC определи Konica Minolta като основен доставчик на управлявани услуги за документни потоци за Западна Европа. Бихте ли разяснили какво представляват тези услуги и какво е търсенето им у нас?

Да, за нас това бе голямо признание, имайки предвид, че през последните години Konica Minolta се трансформира в посока от производител на хардуер към доставчик на ИТ услуги. Решенията ни оптимизират процесите, свързани с използването и управлението на корпоративна информация, чрез прилагането на услуги за управление на съдържание.

Това включва анализ и оптимизация на документните потоци чрез внедряване на специфични решения, съобразени с конкретните нужди на клиентите ни. Най-голям принос в този процес заемат Enterprise Content Management (ECM) решенията на Konica Minolta.

В своята същност ECM услугите улесняват управлението на съдържание, гарантират оптимизираната работа с него и съхранението му. Целта е съдържанието да бъде достъпно, когато и където е необходимо.

Решенията, които предлагаме, се базират на технологични стандарти като Microsoft SharePoint и успешно се интегрират към останалите информационни системи на съответната организация (CRM, ERP и други) и към работните ѝ процеси – въвеждането на документи, електронната обработка, съхранението в архив.

По отношение на развитието на нашия пазар, това, което наблюдаваме е, че все повече организации търсят ефективни решения за управление на корпоративните документи и процеси. Водещи български компании вече внедриха ECM решенията в работата си. Тези услуги намират приложение в сектори като финанси, транспорт и логистика,  производство, образование и др.

Изхождайки от дългогодишния Ви опит в сферите на продажбите, маркетинга и бизнес анализа, защо според Вас организациите биха предпочели да управляват документите си по този начин?

Защото така се гарантира най-важното за всяка информация – да бъде тя бързо и лесно достъпна, като в същото време сигурността ѝ е осигурена. Целият жизнен цикъл на документите е лесно проследим, а правата за достъп и управление - ясно зададени. Постигайки това, заедно с точното място и правилния формат на съдържанието, компаниите имат възможност да оптимизират работните си процеси и да бъдат конкурентноспособни.

Какви са конкретните предимства на ECM решенията за управление на документи и съдържание, които клиентите на Konica Minolta получават?

Бих искал да започна с това, че Enterprise Content Management (ECM) решенията на Konica Minolta са приложими във всички сфери: информационни технологии, финанси, продажби, маркетинг и човешките ресурси. Конкретните дейности, които могат да бъдат оптимизирани по този начин, са обработване на фактури, управление на договори и документация, електронна кореспонденция, HR мениджмънт, търсене на информация и системна интеграция.

Чрез поемане на контрол върху тази значима за бизнеса информация, компаниите могат да намалят оперативните си разходи и да подобрят обслужването на своите клиенти. Освен това, ECM услугите акцентират върху създаването на собствена екосистема за управление на цифрово съдържание. Тя е ориентирана към автоматизация на процесите, защитата на чувствителна търговска информация, както и защитата на лични данни.

За повече информация можете да посетите сайта ни, посветен изцяло на автоматизирането на документните процеси в компаниите www.companyprocess.info.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg