Компаниите търсят ефективни решения за управление на документи

3713
Компаниите търсят ефективни решения за управление на документи

Все повече български компании търсят ефективни решения за управление на корпоративните документи и процеси. За коментар по темата се обърнахме към Димитър Сотиров, консултант "Бизнес Процеси" в Коника Минолта България:

Г-н Сотиров, в началото на годината IDC определи Konica Minolta като основен доставчик на управлявани услуги за документни потоци за Западна Европа. Бихте ли разяснили какво представляват тези услуги и какво е търсенето им у нас?

Да, за нас това бе голямо признание, имайки предвид, че през последните години Konica Minolta се трансформира в посока от производител на хардуер към доставчик на ИТ услуги. Решенията ни оптимизират процесите, свързани с използването и управлението на корпоративна информация, чрез прилагането на услуги за управление на съдържание.

Това включва анализ и оптимизация на документните потоци чрез внедряване на специфични решения, съобразени с конкретните нужди на клиентите ни. Най-голям принос в този процес заемат Enterprise Content Management (ECM) решенията на Konica Minolta.

В своята същност ECM услугите улесняват управлението на съдържание, гарантират оптимизираната работа с него и съхранението му. Целта е съдържанието да бъде достъпно, когато и където е необходимо.

Решенията, които предлагаме, се базират на технологични стандарти като Microsoft SharePoint и успешно се интегрират към останалите информационни системи на съответната организация (CRM, ERP и други) и към работните ѝ процеси – въвеждането на документи, електронната обработка, съхранението в архив.

По отношение на развитието на нашия пазар, това, което наблюдаваме е, че все повече организации търсят ефективни решения за управление на корпоративните документи и процеси. Водещи български компании вече внедриха ECM решенията в работата си. Тези услуги намират приложение в сектори като финанси, транспорт и логистика,  производство, образование и др.

Изхождайки от дългогодишния Ви опит в сферите на продажбите, маркетинга и бизнес анализа, защо според Вас организациите биха предпочели да управляват документите си по този начин?

Защото така се гарантира най-важното за всяка информация – да бъде тя бързо и лесно достъпна, като в същото време сигурността ѝ е осигурена. Целият жизнен цикъл на документите е лесно проследим, а правата за достъп и управление - ясно зададени. Постигайки това, заедно с точното място и правилния формат на съдържанието, компаниите имат възможност да оптимизират работните си процеси и да бъдат конкурентноспособни.

Какви са конкретните предимства на ECM решенията за управление на документи и съдържание, които клиентите на Konica Minolta получават?

Бих искал да започна с това, че Enterprise Content Management (ECM) решенията на Konica Minolta са приложими във всички сфери: информационни технологии, финанси, продажби, маркетинг и човешките ресурси. Конкретните дейности, които могат да бъдат оптимизирани по този начин, са обработване на фактури, управление на договори и документация, електронна кореспонденция, HR мениджмънт, търсене на информация и системна интеграция.

Чрез поемане на контрол върху тази значима за бизнеса информация, компаниите могат да намалят оперативните си разходи и да подобрят обслужването на своите клиенти. Освен това, ECM услугите акцентират върху създаването на собствена екосистема за управление на цифрово съдържание. Тя е ориентирана към автоматизация на процесите, защитата на чувствителна търговска информация, както и защитата на лични данни.

За повече информация можете да посетите сайта ни, посветен изцяло на автоматизирането на документните процеси в компаниите www.companyprocess.info.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...