Над 1 млрд. устройства с Android ще бъдат продадени през 2014 г.

2220
Над 1 млрд. устройства с Android ще бъдат продадени през 2014 г.

Броят на смартфоните и таблетите с операционната система на Google Android, които ще бъдат продадени през тази година, ще надхвърли 1 млрд., според данни на Gartner.

Android, която се инсталира на продукти, произведени от Samsung, HTC, Sony и много другу производители, се очаква да достигне до 1.1 млрд. потребители през 2014 г., или с 26% повече в сравнение с миналата година, като търсенето ще е най-голямо от страна на развиващите се пазари.

Операционните системи на Apple iOS и Mac OS се очаква да бъдат инсталирани в 344 млн. нови телефони iPhone, таблети iPad и компютри Mac през тази година, добавят от Gartner, което ще представлява 28 процента увеличение в сравнение с миналата година.


Операционната система на Microsoft Windows, която доминира на пазара на персонални компютри и лаптопи, се очаква да бъде инсталирана на 360 млн. нови устройства през тази година, в сравнение с 328 млн. през 2013 г.

Ръстът на сегмента на персоналните компютри и лаптопи бе засегнат от популярността на таблетните компютри, чиито продажби се очаква да скочат със 47% през тази година до 263 млн., според Gartner.

Продажбите на мобилни телефони се очаква да продължат да нарастват, но с по-бавни темпове.

От Gartner очакват световните продажби на всички устройства да достигнат 2.48 млрд. през 2014 г. или със 7.6% повече от 2013 г.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg