Най-горещите стартъпи в момента

3277
Най-горещите стартъпи в момента

Много специалисти изразяват загриженост за формиране на балони при частните компании и по-специално при мобилните приложения. Пазарните оценки на над 100 стартъпа вече са над 1 милиард долара, като много от тях все още не са дори на печалба.

И докато не е ясно точно дали и кога ще се спука този балон, ето някои от стартъпите, които може да са следващите кандидати за достигане на пазарна оценка от 1 милиард долара.

Weebly


Предлага хостинг услуга и лесно оформяне на уебсайт, дори без наличието на програмистки умения. Към момента разполага с над 25 милиона потребителя.

Последната пазарна оценка на стартъпа бе при ниво от 490 милиона долара. Последното финансиране е било 35 милиона долара през април 2014 година.

Водещи инвеститори са Sequoia Capital и Tencent Holdings. Основан е през 2007 година.

Remind

Това е приложение, което поддържа връзка между учители и студенти. Последната оценка на стартъпа е 460.8 милиона долара, а последното му финансиране е през 2014 година с 40 милиона долара.

Водещи инвеститори са First Round Capital, Kleiner Perkins. Компанията е основана през 2009 година.

Moovit

Приложение, което дава информация за публичния трафик в реално време. Последната пазарна оценка е 450 милиона долара, а последната вълна на финансиране е за 50 милиона долара през 2014 г.

Водещ инвеститор е Sequoia Capital. Оснавано е през 2011 година.

Skyhigh Networks

Софтуер за сигурност, позволяващ да следите какви приложения и услуги се ползват от работещите за вас. Пазарна оценка - 478.5 милиона долара.

Последно е набран капитал от 40 милиона долара през 2014 година. Водещи инвеститори са Sequoia Capital и Greylock Partners. Компанията е основана през 2012 година.

Sprig

Приложение за доставка на храни от бившия главен готвач на Google. Пазарната капитализация е 168.6 милиона долара, последното финансиране е за 45 милиона долара през април на тази година.

Водещи инвеститори са Accel Partners и Greylock Partners. Основано е през 2013 година.

Deliveroo

Британско приложение за доставка на храна, което позволява на ресторантите да приемат поръчки онлайн. Пазарната капитализация е 100 милиона долара, последно са били набрани 25 милиона долара през януари на тази година.

Водещи инвеститори са Accel Partners и Index Ventures. Основано е през 2012 година.

Realm

Мобилна база данни, която подпомага разработчиците на софтуер да правят приложенията по-бързи. Последната пазарна оценка е 76.9 милиона долара, а последното финансиране за 20 милиона долара през март тази година.

Водещи инвеститори са Andreessen Horowitz, Greylock Partners и Khosla Ventures. Основано през 2011 година.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg