Apple стартира актуализация на софтуера IOS 10.2 за iPhone в понеделник, с което добави по-широк избор от нови емотикони, сред които има професии, изражения на лицето и храни.

iPhone потребителите вече могат да се сдобият със символи, които представляват професии - като учител, учен и пожарникар например, както и тематични емотикони-хора, сред които и бременна жена.

Най-новото издание на партидата емоджита включва и нови видове усмихнати лица, които показват различни емоции и действия, като например лице с нос, подобен на този на Пинокио.

Актуализацията, която стартира официално в понеделник, разширява гамата от емотикони, които представят повече хора, дейности и интереси.

Гигантът Google предостави нов набор от емоджита на потребителите си през май, докато Facebook пусна нови възможности за неговата платформа Messenger през юни, припомня T+L.

Последната актуализация на Apple ще донесе още подобрения при снимките и нови ефекти на цял екран в iMessage.

Ето как да свалите и инсталирате актуализацията:

Направете резервно копие на информацията, съхранявана на вашия iPhone, преди да инсталирате нов софтуер. За да направите това, отидете в Settings> iCloud> Backup> Back Up Now.

Можете също така да свържете вашия iPhone с компютъра чрез кабела за зареждане, за да направите резервно копие.

След създаването му отворете Settings, докоснете General и изберете опцията Software Update.

Уверете се, че вашият iPhone е свързан към Wi-Fi мрежа. Докоснете Download и бутона Install, за да започне процесът по актуализация.