Bosch Системи за сигурност и Sony Corporation подписаха договор за бизнес партньорство за разработка на иновативни продукти и решения в областта на приложенията за видео сигурност. От началото на следващата година двете компании ще съчетаят технологичния си опит, за да определят новите стандарти във видео изображенията с висока резолюция и слаба светлина.

Като част от договореното партньорство клиентите на Sony в сферата на видео сигурността на всички пазари, с изключение на Япония, ще бъдат обслужвани и от търговската и маркетингова мрежа на Bosch Системи за сигурност. Партньорството трябва да бъде одобрено от антимонополните органи.

Sony ще допринесе за сътрудничеството с висококачественото си възпроизвеждане на видео изображения, а Бош ще добави обширен инструментариум за модерен видео анализ за интерпретиране на данните, както и иновативни технологии за достигане на високоефективен битрейт при минимум смущения.

„Това партньорство ще направи революция във видео сигурността, тъй като комбинира уникалния технологичен опит със силните страни на двете водещи компании в областта на приложенията за видео сигурност. Клиентите ще се възползват от превъзходното качество на изображенията в 4K решенията на Sony в съчетание с битрейт мениджмънта на Бош и видео анализa“, заяви Тору Кацумото, вицепрезидент на „Видео продукти и решения“ и президент на сектор „Професионални продукти“ в Sony Corporation.

„Уникалното сътрудничество е в унисон и с визията на Бош за „Интернет на нещата“. Камерите за видео наблюдение и по-специално – събираните от тях данни, играят важна роля за бъдещото развитие на „Интернет на нещата“. Можем да наречем видео камерите очите на „Интернет на нещата“, сподели Герт ван Иперен, президент на Bosch Системи за сигурност.

Клиентите на Sony в сектора на видео сигурността ще бъдат обслужвани и от специален търговски и маркетингов екип в организацията на Bosch Системи за сигурност. На потребителите в 50 страни от целия свят ще се предлагат следпродажбено обслужване и обучения на различни езици.

„Световната организация на Bosch Системи за сигурност ще съдейства на специалния търговски и маркетингов екип, отговорен за продуктите с марката Sony, за клиентите на Sony, както и за разрастване на бизнеса чрез превъзходен сервиз и обслужване“, заяви Герт ван Иперен. Sony ще продължи да разработва и произвежда продуктите си за видео сигурност със собствения си бранд.