Датската компания Lumigon проведе в Москва презентация, на която представи своя уникален смартфон, който е снабден с камера за нощно виждане. Главната особеност на модела T3 е 4-мегапикселовото „око“ с двойна инфрачервена светкавица, която умее да снима дори в пълен мрак.

„Нощната“ камера на T3 разполага с два инфрачервени светодиода. Устройството разполага още с 13-мегапикселова основна камера, която поддържа снимане в „забавен“ режим – до 120 кадъра в секунда, и адаптивен фазов автофокус.

Предната камера е 5-мегапикселова - идеална за правене на селфита в тъмните часове на деня, благодарение на наличието на светодиодна светкавица.

Смартфон е с корпус от неръждаема стомана. Работи на базата на 8-ядрен процесор MediaTek Helio X10 с честота 2.2 GB.Оперативната памет е 3 GB, а вградената – 128 GB.

Екранът е Super AMOLED с покритие Corning Gorilla Glass 4 и диагонал 4.8 инча. Резолюцията е 1280х720 пиксела.

Габаритите на смартфона са 137 x 69 x 7.9 мм. Тежи 145 грама. Тези характеристики го доближават до iPhone 7.

T3 работи с операционна система Android 6.0 Marshmallow. Снабден е със скенер на пръстови отпечатъци, два слота за SIM карти, защита срещу удар, влага и прах.

Капацитетът на батерията е 2285 mAh.

На гърба на телефона е разположен сензорен датчик, който позволява удобно да се прелистват страници.

Апаратът поддържа управление с жестове. Потребителите ще оценят и възможността да отговорят на обаждане и да изключват будилника, без необходимостта да докосват екрана.