Ако можете да скриете ръката си или селфи стика, когато си правите селфи, толкова по-добре за вас. За тези, които не могат, има дрон за тази цел, пише Business Insider.

Airselfie е малък дрон, който се намира под капака на телефона, и ви позволява да правите по-добри селфита или групови снимки от по-голямо разстояние, отколкото ако протегнете ръка или селфи стик.

Airselfiе премина през кампания в Kickstarter, където събра над 500 000 евро и сега компанията, която е създала малкия дрон за селфита, приема предварителни поръчки. Телефонът струва 260 долара и се очаква първите му доставки да започнат през май тази година.

Устройството разполага с 5-мегапикселова камера. Идеята е, че Airselfie ви позволява да си правите селфита от голямо разстояние, така че да обхванете по-голяма част от пейзажа наоколо. Груповите снимки също стават по-добри.


Дронът може да излети веднага от ръката ви. Можете да го контролирате с виртуални джой стикове в приложението на Airselfiе. То има три режима на летене с вариращи степени на контрол на самия дрон.

След като Airselfiе направи сннимка, тя се съхранява в 4GB паметта на устройството и можете да я прехвърлите на телефона си чрез wifi връзка между телефона ви и Airselfiе. Дронът е направен от алуминий и е изненадващо лек – само 52 грама.

Батерията издържа около три минути, но зареждането й отнема около 30 минути с помощта или на микро USB кабел, или с външна батерия. Airselfie е подходящ за iPhone 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus, 6, 6 Plus, Google Pixel и Samsung Galaxy S7 Edge.