Операционната система Windows10 ще получи нов голям ъпгрейд от Micorsoft, съобщава Daily Express.

Технологичният гигант работи усилено върху Windows 10 Creators Update - следващия значителен ъпгрейд на софтуерната си платформа. Той трябва да бъде представен през април и обещава много подобрения и нови допълнения за потребителите на Windows 10. Но едно ключово подобрение вече е налично за някои щастливи клиенти.

Microsoft се фокусирала върху игровия капацитет на новия си софтуер. Сега компанията пуска Windows 10 Game Mode, който потребителите могат да изпробват. Режимът, който, както личи по името му, е насочeн към геймъри на персонални компютри, ще им позволи да се наслаждават на подобрено представяне на софтуера по време на игра.

Windows 10 Game Mode ще подобри процесите, като приоритизира ресурсите на централния и на графичния процесор, за да гарантира по-добра кадрова честота по време на игра. Да се надяваме, че това означава по-гладко протичане на игрите и повече забавление в хода й.

Освен това в лентата с инструментите (Toolbar) е добавен Game Bar, до който може да се достигне чрез натискане на Windows+G, за да се появят шорткъти, позволяващи на потребителите да правят скрийншотове, да записват видеа и да излъчват на живо чрез услугата Beam на Microsoft.

Вероятно услугата ще трябва да се прилага игра за игра с ново Gaming меню в Windows Control Panel.Ако имате интерес да пробвате Windows 10 Game Mode, ще трябва да се регистрирате в Windows 10 Insider Program. След това ще можете да ъпдейтнете до последното 15019 превю, което включва Game Mode.

Останалите потребители ще могат да се насладят на Game Mode и на още много подобрения, когато Windows 10 Creators Update се появи по-късно тази година. Според слуховете това ще стане през април.