SAP представи SAP HANA® 2

2205
SAP представи SAP HANA® 2

SAP обяви платформата SAP HANA® 2 – новото поколение SAP HANA, оптимизирана за иновации. SAP HANA 2 включва и надгражда доказаните технологии от революционната in-memory computing платформа на SAP, за да предостави нов фундамент за дигиталната трансформация.

Наред с това, бяха представени и новите SAP HANA микро-услуги в облака, достъпни чрез SAP® Hybris® as a Service (наричана на кратко “YaaS”). Анонсите бяха направени по време SAP TechEd Barcelona, който се провежда от 8 до 10 ноември тази година.

“SAP е пионер в in-memory computing технологиите и с пускането на SAP HANA през 2010 г. и пътят, изминат след това, ние осигурихме върхова иновация върху изключително стабилна платформа от данни за нашите клиенти“, каза Бернд Лойкарт, член на изпълнителния съвет, Продукти и Иновации, в SAP. “Пускането на SAP HANA 2 поставя нов крайъгълен камък за индустрията, защото представя новото поколение SAP HANA, което ще тласне клиентите ни по пътя към успешно и печелившо дигитално бъдеще“.

Планираните нови ключови функции и подобрения, които ще подпомогнат IT трансформацията включват: Управление на данни и на бази от данни, Анализ на информация и Развитие на приложения.

Микро-услуги на SAP HANA в Облака

Потребителите на микро-услуги в облака, базирани на SAP HANA, могат да подобрят приложенията посредством анализа на данни, използвайки прости приложно-програмни интерфейси (APIs), различни езици или платформа за разработка. 

Новите SAP HANA услуги в облака включват:

  • Text Analysis Entity Extraction, Text Analysis Fact Extraction и Text Analysis Linguistic Analysis: използване на текстови функции за обработка на данни в облака за подобряване на приложенията с обработка на съответния език.
  • Услугата Earth Observation Analysis (beta): създадена в партньорство с Европейската космическа агенция (ESA) и базирана на стандарта EO-WCS, създаден от Отворения геопространствен консорциум  (OGC), тази микро-услуга достъпва сателитна информация от ESA и използва възможностите на SAP HANA, пространствена версия, за да осъществи пространствено изчисление в облака. Новата услуга съдържа историческа информация за растителност, води, почви и други спектрални индекси в реално време.

SAP обяви по-рано пускането на SAP S/4HANA® 1610, новото поколение на бизнес платформата на SAP ЕRP. Чрез използването на опростен модел за данни и награденото потребителско изживяване SAP Fiori® 2.0, новата версия намалява сложността и осигурява следващата вълна на бизнес продуктивност.

Чрез предсказване и възможност за разпознаване на тенденции, включително и машинно самообучение, SAP S/4HANA поставя основите за намаляване на пропуските при по-рутинни доклади, позволявайки на клиентите да се фокусират върху задачи с по-голяма стойност с вградени статистики и данни в реално време.

“С третата пълна on-premise версия на SAP S/4HANA, компании от всякакъв мащаб могат да се възползват от иновациите, предлагани за различните бизнеси и индустрии,“ сподели Вейланд Шрайнер, изпълнителен вицепрезидент на SAP S/4HANA, SAP. “Иновациите позволяват на компаниите да реализират ръст на производителността и значително опростяване на своите ИТ пейзажи, а SAP S/4HANA е дигиталното ядро, което ще им помогне да продължат развитието си в дигиталния свят.“ 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Нова елегантност при външните врати от Hörmann

Вратата ThermoPlan Hybrid се отличава със съосна визия на платното...