SAP представи SAP HANA® 2

2025
SAP представи SAP HANA® 2

SAP обяви платформата SAP HANA® 2 – новото поколение SAP HANA, оптимизирана за иновации. SAP HANA 2 включва и надгражда доказаните технологии от революционната in-memory computing платформа на SAP, за да предостави нов фундамент за дигиталната трансформация.

Наред с това, бяха представени и новите SAP HANA микро-услуги в облака, достъпни чрез SAP® Hybris® as a Service (наричана на кратко “YaaS”). Анонсите бяха направени по време SAP TechEd Barcelona, който се провежда от 8 до 10 ноември тази година.

“SAP е пионер в in-memory computing технологиите и с пускането на SAP HANA през 2010 г. и пътят, изминат след това, ние осигурихме върхова иновация върху изключително стабилна платформа от данни за нашите клиенти“, каза Бернд Лойкарт, член на изпълнителния съвет, Продукти и Иновации, в SAP. “Пускането на SAP HANA 2 поставя нов крайъгълен камък за индустрията, защото представя новото поколение SAP HANA, което ще тласне клиентите ни по пътя към успешно и печелившо дигитално бъдеще“.

Планираните нови ключови функции и подобрения, които ще подпомогнат IT трансформацията включват: Управление на данни и на бази от данни, Анализ на информация и Развитие на приложения.

Микро-услуги на SAP HANA в Облака

Потребителите на микро-услуги в облака, базирани на SAP HANA, могат да подобрят приложенията посредством анализа на данни, използвайки прости приложно-програмни интерфейси (APIs), различни езици или платформа за разработка. 

Новите SAP HANA услуги в облака включват:

  • Text Analysis Entity Extraction, Text Analysis Fact Extraction и Text Analysis Linguistic Analysis: използване на текстови функции за обработка на данни в облака за подобряване на приложенията с обработка на съответния език.
  • Услугата Earth Observation Analysis (beta): създадена в партньорство с Европейската космическа агенция (ESA) и базирана на стандарта EO-WCS, създаден от Отворения геопространствен консорциум  (OGC), тази микро-услуга достъпва сателитна информация от ESA и използва възможностите на SAP HANA, пространствена версия, за да осъществи пространствено изчисление в облака. Новата услуга съдържа историческа информация за растителност, води, почви и други спектрални индекси в реално време.

SAP обяви по-рано пускането на SAP S/4HANA® 1610, новото поколение на бизнес платформата на SAP ЕRP. Чрез използването на опростен модел за данни и награденото потребителско изживяване SAP Fiori® 2.0, новата версия намалява сложността и осигурява следващата вълна на бизнес продуктивност.

Чрез предсказване и възможност за разпознаване на тенденции, включително и машинно самообучение, SAP S/4HANA поставя основите за намаляване на пропуските при по-рутинни доклади, позволявайки на клиентите да се фокусират върху задачи с по-голяма стойност с вградени статистики и данни в реално време.

“С третата пълна on-premise версия на SAP S/4HANA, компании от всякакъв мащаб могат да се възползват от иновациите, предлагани за различните бизнеси и индустрии,“ сподели Вейланд Шрайнер, изпълнителен вицепрезидент на SAP S/4HANA, SAP. “Иновациите позволяват на компаниите да реализират ръст на производителността и значително опростяване на своите ИТ пейзажи, а SAP S/4HANA е дигиталното ядро, което ще им помогне да продължат развитието си в дигиталния свят.“ 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg