Uber излиза на печалба в САЩ

2031
Uber излиза на печалба в САЩ

Нашумелият стартъп, предоставящ транспортни услуги – Uber, вече е на печалба в САЩ и Канада.

Това бе цел, поставена от компанията за второто тримесечие на годината и вече е изпълнена, според данни на Bloomberg.

Колко точно е печалбата?

Според непотвърдени финансови документи, печалбата на компанията в САЩ възлиза на 0.19 цента на превоз (без да се включват данъците, лихвите и компенсациите с акции за служителите).

Макар Uber да прибира такса от 25% от стойността на превоза, основната част от тези средства отива за разходи за реклама, потребителска подръжка и разработването на софтуер.

От Uber съобщиха, че са осъществили 50 милиона превоза в САЩ и 169 милиона превоза в световен мащаб през март.

Това, че компанията е на печалба в САЩ обаче, не означава, че тя прави пари на останалите пазари. Сериозни загуби регистрира Uber в Китай например, където губи по около 1 милиард долара на година.

Това е спомогнало обаче за ръст на пазарния дял, според изпълнителния директор на компанията Травис Каланик. Компанията контролира в момента около 30% от пазара в Китай, на фона на едва 1 до 2% през януари на миналата година.

Като цяло загубата на Uber в световен мащаб възлиза на около 1.7 милиарда долара за първите три тримесечия на миналата година, според данни на Bloomberg.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg