Три български компании в топ 50 на бързо растящите технологични фирми

1795
Три български компании в топ 50 на бързо растящите технологични фирми

Три български компании намират място в основната категория на класацията на Делойт Technology Fast 50.

Отличниците са Корс Дот ООД, Сторпул Сторидж АД и КлаудКарт АД, които се нареждат съответно на 13-о, 46-о и 50-о място.

Полският Packhelp S.A. оглавява класацията в основната категория Technology Fast 50 за 2020 г. с ръст от 9 077% за периода 2016-2019 г.

На челното 13-о място се класира Корс Дот ООД, която отчита ръст на приходите си с 1336% ръст за периода 2016 – 2019 г.

Компанията предоставя на клиентите експертни съвети за най-добрите налични възможности за обучение за технологии и бизнес умения. За разлика от традиционните обучителни компании с фиксирани учебни програми и ограничен капацитет за доставка, тяхното решение има неограничен обхват на технологии, местоположения и методи за доставка.

Корс Дот предлага решения, доставени от опитни обучители, сертифицирани във всички основни и нишови Dev, DevOps и ИТ технологии, включително доставчици като Microsoft, AWS, Google, IBM, Cisco, Citrix, VMware, Juniper и др. Основният продукт на компанията е Instructor Hub - най-голямата платформа за сертифицирани технически обучители на свободна практика в Европа с повече от 3200 регистрирани професионалисти.

46-а в класацията е Сторпул Сторидж АД с 541% растеж на приходите. Компанията е едно от най-бързите решения за софтуерно дефинирано съхранение (SDS) на ниво блок на българския пазар.

Техният продукт се използва от публични и частни производители на облаци - предприятия, телекомуникации, MSP, SaaS, доставчици на облак и хостинг и други. Предлага се като софтуер, плюс напълно управлявана услуга, която трансформира стоковия хардуер в бърза, високодостъпна и мащабируема платформа за съхранение на данни.

Със своя изчерпателен набор от функции за управление на данни, софтуерно дефинираното решение за съхранение на Сторпул надхвърля възможностите на другите продукти за съхранение.

Основните области на конкурентно предимство включват неговото съхранение и производителност на приложенията, лекота на използване, ъптайм, гъвкавост, безпроблемна мащабируемост и силна поддръжка на клиенти. Това позволява на клиентите на компанията да ускорят своите натоварвания и приложения до 50 пъти и да постигнат 100% ъптайм.

КлаудКарт АД разработва нов глобално насочен проект SaaS в областта на електронната търговия, носещ същото име име като марката - CloudCart - цялостна платформа за електронна търговия, подобрена от маркетинга. Идеята на CloudCart е да бъде професионално решение от висок клас за създаване и поддържане на онлайн магазини, което се използва от непрофесионални търговци, желаещи да стартират и развият своя онлайн бизнес.

Основната цел на CloudCart е да подобри и улесни процеса на управление на онлайн магазини, като всъщност помага на онлайн търговците да се съсредоточат върху това, което правят най-добре: създаване, снабдяване и продажба на техните продукти и услуги онлайн.

Основната стратегия на CloudCart за постигане на тази цел е да предостави  всички необходими инструменти, необходими за воденето на успешен онлайн бизнес. Компанията попада на 50-то място в класацията на Technology Fast 50.


Sportal Media Group придоби дял в платформа за онлайн търговияКомпанията CloudCart предлага уникален self-service модел на малкия и средния бизнес за стартиране на електронна търговия

Специални категории

„Изгряващи звезди“

Категорията "Изгряващи звезди" съществува, за да отличи стартиращи бизнеси с бърз растеж, които имат шанс да се класират в основната категория на класацията след години.
По-голямата част от компаниите в тази категория (23 от 25) са нови в класацията на „Изгряващите звезди“ през 2020 г. Фирмите, представени в тази категория, са от Чехия, Полща, Босна и Херцеговина, България, Косово, Хърватия и Словакия.

Първо място заема компания, обслужваща финтех сектора - FTMO (FF Trader s.r.o.) от чешка фирма, с темп на растеж от 2,356%. FF Trader s.r.o. разработва онлайн платформа за обучение FTMO за търговци на финансови пазари. Платформата е изградена, за да обучи клиентите за правилните техники за управление на риска и да ги мотивира да бъдат дисциплинирани в търговията. За тези, които преминат успешно оценяването, FF Trader предлага атрактивно сътрудничество със собствената си търговска компания.

Бъларските Ендуросат АД и Нотолитикс ООД са съответно на 11 и 19-то място с ръст на приходите 405% и 207%.

Ендуросат е една от най-бързо развиващите се космически компании в Европа, предоставяща решения за глобалния космически пазар. Компанията е основана през 2015 г., като до края на  2016 г. екипът проектира първите си сателитни системи.

През второто тримесечие на 2018 г. те старртират със своите усъвършенствани комуникационни и силови модули. В края на същата година броят на клиентите, които компанията подкрепя в техните космически начинания, възлиза на 50.

НОТО е основният продукт на българската компания Нотолитикс ООД, основана през 2015 година. Той представлява софтуерна платформа от последно поколение предназначена за мониторинг в реално време на финансови и/или нефинансови трансакции.

Целият професионален опит на основателите на компанията в областта на превенцията на измами е вложен в платформата и осигурява регулаторното съответствие с нормативната рамка и помага за контрол върху оперативния риск във финтех индустрията.

„Въздействащи звезди“

Тази година ние от Делойт издигаме на нови висоти ангажимента си да признаем компании, които са вдъхновени от това да окажат положително влияние върху бизнеса, околната среда, обществото и служителите си. Ето защо стартирахме нова категория в програмата „Въздействащи звезди“, която изрично отличава онези компании, които имат ясно етично измерение в основата на своя бизнес модел.

Отново 3 български компании намират признание в тази категория: Ендуросат АД, КлаудКарт и Ескрео. Техният принос е особено важен в ситуации като кризата с COVID-19, в която целият свят обръща поглед не само върху технологиите и технологичните решения, но и върху влиянието на компаниите върху обществото като цяло.  

За конкурса

Престижната регионална класация на Делойт за бързо растящи компании в технологичния сектор се провежда за 21-ва поредна година, като в нея участие взимат комапнии от България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Фактът, че 42 от компаниите в Deloitte Technology Fast 50, тази година участват за пръв път, ясно показва, че регионът е център на иновативни и креативни млади фирми, които оформят бъдещето

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg