Удобството да ползваш телефон вместо портмоне

4911
Удобството да ползваш телефон вместо портмоне

Ключовата дума, когато става въпрос за дигитализация и мобилни приложения, е удобството. Тази максима вече важи в почти всички аспекти на нашето ежедневие, но разплащанията са сфера, в която доказателствата за нея са най-видими.

Дигиталните портфейли предлагат възможността да се освободим от многобройните дебитни и кредитни карти, банкноти, монети, брошури и карти за отстъпка, като ги заменим с удобно, надеждно и безопасно мобилно приложение.

В първата част от поредицата, посветена на ползите от мобилните разплащания, вече ви разказахме как можете да се сдобиете със собствен дигитален портфейл Pay by VIVACOM и какви са основните причини той да е доста по-полезен от традиционното портмоне.


Има обаче и други ключови детайли, които са изключително важни и осигуряват на потребителите много предимства, когато пазаруват, извършват парични преводи или просто проследяват движенията по своята банкова сметка.

Как става това?

1. На първо място са финансовите трансакции

С дигиталния портфейл можете да извършвате банкови трансфери в лева или евро в платежните системи SEPA и BISERA. Това става чрез натискане на бутона “Изпрати” и избирането на “Банков трансфер” - без посещения на банкови клонове, без излишна бюрокрация и само за секунди.

След изпращането банковите преводи отнемат от 1 до 3 работни дни, в зависимост от банката, към която са изпратени. Минималната сума при банков превод е в размер на 20 лв. а максималната в размер на 1 000 лв.

Pay by VIVACOM обаче ви предоставя и още по-удобна опция - P2P превод, с който можете да изпращате и да получавате пари от и до всички потребители на портфейла или на друго приложение от мрежата на phyre.

Можете да изпратите пари и чрез QR код - избирате бутона QR Code, който се намира точно под баланса по сметката Ви, въвеждате сума и генерирате QR код, който може да бъде сканиран от друг потребител.

Изпращането и получаването на суми чрез P2P и QR код е мигновено, като минималната сума е 1 лв. а максималната - 1 000 лв.

Този тип трансфери са изключително полезни при най-различни житейски ситуации. В магазина сте, а нямате пари в брой или кредитна карта? Помолете Вашата половинка да ви изпрати необходимата сума и след секунди ще можете да платите с телефона си.

Дължите пари на колега за обяда в ресторанта до офиса, но нямате дребни? Изпратете му ги в дигиталния портфейл с QR код.

Можете да изпращате безплатни P2P трансфери на потребители в мрежата на phyre, както и банкови преводи до всеки IBAN в българска банка или банка, част от Европейското икономическо пространство.

2. Втората важна функционалност е бързината и удобството при пазаруване

Можете да плащате на всички безконтактни ПОС терминали с телефон, който поддържа NFC комуникация или да правите онлайн покупки с виртуалната си карта.

Пазаруването на каса става с бутона “Pay”, след което плащането се потвърждава с ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване. Единственото, което трябва да направите, е да доближите телефона си на разстояние от около 1 см от терминала - точно както при използването на обикновена безконтактна банкова карта.

Изискването е устройството да поддържа NFC комуникация - функция, която вече притежават почти всички съвременни телефони.

3. Не на последно място по важност, дигиталният портфейл Pay by VIVACOM предлага детайлни инструменти за отчетност и проследяване на всички извършени плащания и трансфери

Историята се намира на основния екран на приложението точно под полето с баланса по сметката. 

Статистиката за трансакциите по категории, може да откриете в секция „Разходи“ разположена над сумата от баланса ви. Отчетът по категории ще ви помогне да анализирате и оптимизирате разходите си.

Тази функция може да се окаже изключително полезен помощник, ако искате да съставите подробен отчет на личните си разходи.

За какво харчите най-много в рамките на месеца? Има ли пера, които можете да оптимизирате? Плащате ли твърде много за нещо, което можете да откриете и на по-изгодна цена?

Отговорите на всички тези въпроси лесно могат да бъдат изяснени с информацията, която е на една ръка разстояние в мобилното приложение. С негова помощ управлението на личните финанси може да бъде доста по-лесна и дори приятна задача.

Какво чакате, сдобихте ли се вече със собствен дигитален портфейл?

Исталирайте приложението Pay by VIVACOM през Google PlayStore за телефони с Android, AppStore за телефони с iOS или от Huawei AppGalery и следвайте стъпките за регистрация. В рамките на няколко минути ще разполагате със собствена платежна сметка и виртуална карта.

Платежните услуги през приложението Pay by VIVACOM се предоставят от „Пейнетикс“ АД – дружество за електронни пари, притежаващо лиценз, издаден от БНБ с решение №44 от 11.04.2016 г. БТК ЕАД е доставчик на приложението Pay by VIVACOM и представител на „Пейнетикс“ АД, вписан в регистъра на БНБ по чл.19 от ЗПУПС. „Файър“ е доставчик на технически услуги за БТК ЕАД.“

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg