Умна Wi-Fi мрежа „като услуга“

2448
Умна Wi-Fi мрежа „като услуга“

© A1

В българското интернет пространство има любопитни находки като „Списък на всички Wi-Fi точки в България“ или „Карта на местата с безплатен Wi-Fi в София“. Още по-интересен е фактът, че тези начинания са били преустановени (поне в публичния си вид) още преди повече от 10 години. Причината за това едва ли е изненадваща – Wi-Fi мрежите вече са много разпространени у нас. Затова въпросът в днешно време е не дали, а как да оборудваме бизнеса си с умна, сигурна и лесна за управление Wi-Fi мрежа. Надежден, ефективен и изгоден вариант за целта предлага A1.

Лесно, сигурно и надеждно

С A1 Smart Net получавате достъп до специален уеб портал, от който можете да следите работата на мрежата във всички свои обекти. Услугата позволява и да анализирате концентрацията на потребители в различни зони на Вашия магазин или заведение. С тези полезни данни за поведението и предпочитанията на клиентите, бихте могли по-добре да планирате разположението в обектите си и да предоставяте още по-приятно изживяване на потребителите.


Сигурността на данните е от изключително значение в днешно време и е важно да предпазвате информацията - и Вашата и на клиентите. Затова с A1 Smart Net можете да имате отделни мрежи за служители и клиенти, или да изберете да наложите ограничения на сайтовете, които могат да разглеждат при посещение на Вашия обект.

Кой ще инсталира и поддържа?

Ако като повечето малки и средни компании имате ограничени ресурси и не планирате да наемате IT специалисти, решение като А1 Smart Net, което се инсталира и поддържа от надежден партньор, би било отличен избор. По този начин можете да се възползвате от предимствата на модерна Wi-Fi мрежа, докато самите Вие се фокусирате върху развитието на своя основен бизнес.

Гъвкавост в синхрон с растежа

Традиционно се приема, че след като едно технологично решение се настрои, повече не трябва да се променя. Но и това търпи развитие и би било добре да вземете предвид и потенциала за адаптация и надграждане, когато избирате технологично решение за Вашата Wi-Fi мрежа. Ако обичайно тя е заключена за потребителите и те трябва да платят или да въведат код, за да я ползват, това не означава, че в някакъв момент няма да промените подхода си, или пък да предоставите свободен достъп за определен период.

Конфигурацията на A1 Smart Net можете лесно да направите сами, без да се налага да имате в екипа си квалифициран IT специалист. А ако компанията Ви се разрасне и се налага разширяване на безжичната мрежа и добавяне на нови обекти, решението на А1 позволява това да стане изключително бързо.

Комуникация с клиентите

Wi-Fi мрежата е добър канал за комуникация с клиентите на Вашия бизнес. A1 Smart Net позволява да създадете начална страница на компанията си, да поставите своето лого, и така потребителите ще виждат посланието Ви още преди да се свържат с интернет. От нея те могат да се информират за актуални предложения и промоции или да въведат своя имейл, за да получават регулярния бюлетин на бизнеса Ви. Ценно предимство е, че услугата дава възможност да използвате за маркетингови цели имейлите на своите клиенти, които при вход в Wi-Fi мрежата са потвърдили, че са съгласни с това. А ако активно развивате бизнеса си и в социалните мрежи, при вход в мрежата клиентите Ви ще виждат първо Вашата Facebook страницата.

С A1 Smart Net компаниите получават устройствата и услугата срещу месечна такса без да се изисква първоначална инвестиция за оборудване и изграждане. А1 инсталира услугата и прави първоначалните настройки на мрежата, а след това Вие можете да я адаптирате според конкретните си нужди или да възложите управлението на специалисти от А1.


 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg