Между 5000 и 6000 долара печалба за 4 месеца очакват българските студенти, които тази година заминават на лятна бригада в САЩ. Това съобщи Петър Пантов, управител на националната агенция за младежки пътувания "Cool Travel", която осъществява програмата за културен обмен "Wоrk and Travel".

Българските участници в програмата са си извоювали отлично реноме, съобщава в. Стандарт. Затова щатските работодатели предлагат най-добрите си оферти на българските агенции, твърдят специалистите.

Само за последните две седмици са постъпили обяви за 200 нови работни места. Преобладават позициите в сферата на туризма и ресторантьорството, спасители за басейни и аквапаркове.

"Миналото лято за САЩ заминаха 6200 студенти. Тази година студентската агенция в България очаква техният брой да е между 8000 и 9000. Голям е интересът в университетите в цялата страна.

Проучване показва, че всеки втори от кандидатите тръгва на задокеанска бригада, защото има познат, който вече е ходил и се е върнал със солидни спестявания.