Поне 80 лв. ще изхарчим за приготвяне на великденската трапеза, пише „Монитор”, като се позовава на своя проверка.

Само за 2.5-3 кг агнешкото месо за четиричленно семейство отиват от 32 до 40 лв. За гарнитурата към него трябва да добавим 7-8 лв. за ориз, дробчета и картофи, както и олиото и различните подправки за цялото готвене и салатите.

Поне по една кора (30 яйца) се боядисват във всяко домакинство. Това, заедно с боята и украсите по яйцата, ще ни струва 8-10 лв. Поне още толкова пари трябва да сме готови да похарчим, ако децата ни са малки, за да им купим и шоколадови великденски лакомства - яйца, зайчета и украшения за трапезата, както и лепенки и кристали по боядисаните яйца, които да ги радват.

За поне 2 великденски козунака ще ни отидат към 10 кинта. Така излиза, че наред с месото, сладкишите са с най-голям принос в харчовете за приготвяне на великденския обяд, посочва вестник "24 часа".

За празничната салата от маруля, домати, краставици, зелен лук и някои плод ще отидат поне още 5-6 лв. Добавим ли и сирене, за да стане салатата шопска или с маслини, то тя ще поскъпне с още лев-два.