Дянков: Говорих с всички за еврото

714
Дянков: Говорих с всички за еврото

България ще кандидатства за влизане в чакалнята за еврото (финансовия механизъм ERM-2) през март 2010 г., каза за Ройтерс вицепремиерът Симеон Дянков. Правителството е мобилизирало всичките си политически ресурси, за да лобира за одобрението на кандидатурата на България.

Премиерът Бойко Борисов говори за влизането в еврозоната като основна външнополитическа цел, което е голяма стъпка напред, каза Дянков. През последните три месеца успях да говоря с всички министри на финансите от еврозоната, продължи той.

Миналата седмица Дянков е бил в Испания, следващия председател на ЕС, за да ги подготви, че очакваме бързо да влезем в ERM-2. Догодина България ще бъде единствената страна в ЕС, която изпълнява критериите от Маастрихт за влизане в еврозоната.

Световната практика сочи, че 85% от реформите трябва да се направят през първите 9 месеца на едно ново правителство, каза Дянков.

След това гладът за реформи намалява, хората се уморяват. Затова до април трябва да завършим много реформи, заяви Дянков.

Източник: в. Стандарт

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Ирена Иванова
# 0
08:12 | 19 December 2009
Препоръчвам на г-н Дянков (въпреки че той не възприема съвети и препоръки, тъй като е велик) да не говори за реформи, а за реформа, която включва свързани помежду си промени. Защото досега оставя впечатление, че се опитва да прави реформи - на парче и без връзка между тях. Каква е целта на реформата, но не въобще и с общи приказки, а в числа, които са разбираеми за хората? Защото управлението е целесъобразна дейност, както всяка човешка дейност. Предполага поставяне на цел и създаване на предпоставки за постигането й. Какви последователни и взаимосвързани действия ще предприеме правителството за постигане на целта? Но не с общи приказки, а с конкретни действия, изпълнители и срокове. Как ресурсно ще се обезпечат тези действия? Ако г-н Дянков (и въоще очилатите министри, както ги нарича техният шеф) може да отговори на тези въпроси, ще повярвам, че ще направи нещо. Иначе всичко е празно дърдорене.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg