НАП погна хора с над 50 хил. лв. за укрити доходи

595
НАП погна хора с над 50 хил. лв. за укрити доходи

Актове за установени нарушения и глоба на физически лица в размер от 500 лв. до 5 хиляди лв. е наложила столичната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП), ръководена от Красимир Стефанов.

Това е в резултат на започнали в началото на юни проверки на доходите на физически лица. За установяване размера на дължимото, но неначислено и невнесено ДДС, текат ревизии, а на 24 човека е извършена регистрация по Закона за ДДС.

Проверяват се хора, декларирали доходи от извънтрудови правоотношения, свободни професии, наем, от продажба на недвижимо имущество, доходи на земеделски производители и др. в размер над 50 хиляди лв.

Обект на проверка са и тези, получили доходи в такива размери, но „забравили" да ги декларират.

Досега от възложените 97 проверки 38 вече са приключили. Проверките са част от предприетите в Териториалната дирекция (ТД) на НАП София-град мерки за засилване на контрола и повишаване събираемостта на приходите.

Източник: в. Монитор

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg