Офшорки вземат топлофикациите в 3 града

844
Офшорки вземат топлофикациите в 3 града

Офшорни фирми от Сейшелските острови ще поемат контрола върху три топлофикационни дружества в България, стана ясно след решение на Комисията за защита на конкуренцията, публикувано на сайта на КЗК.

КЗК разреши придобиване на пряк едноличен контрол от страна на „Корнворт" Лтд, Република Сейшели върху „Топлофикация Плевен" ЕАД.

„Корнворт не упражнява контрол върху други лица и не осъществява дейност на българския пазар, обясниха от комисията. Предвижда се след продажбата купувачът да инвестира в модернизиране и обновяване на оборудването.

КЗК установи, че липсват хоризонтални или вертикални ефекти от планираната концентрация и сделката няма да окаже въздействие на конкурентната среда в страната.

Worthford Ltd, Република Сейшели пък ще придобие пряк едноличен контрол върху „Топлофикация Бургас" ЕАД и косвен едноличен контрол върху „Булгархидропоник ООД, Бургас".

Worthford Ltd не упражнява контрол върху други лица и не осъществява дейност на българския пазар. След осъществяването на продажбата купувачът ще притежава 100% от акциите на капитала на „Топлофикация Бургас".

Бе разрешено също на Sevar Ltd, Република Сейшели да придобие пряк едноличен контрол върху „Мина Черно море - Бургас" ЕАД, Поморие и непряк едноличен контрол върху „Топлофикация Сливен" ЕАД, Сливен.

„Мина Черно море - Бургас" притежава 100% от капитала на „Топлофикация Сливен" ЕАД. След осъществяването на продажбата купувачът ще притежава 100% от акциите на "Мина Черно море - Бургас".

Източник: в. Труд

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg