Още две отсечки от “Тракия” готови до 2010 година

487
Още две отсечки от “Тракия” готови до 2010 година

Националната агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за доизграждане на участъците от автомагистрала "Тракия" Оризово-Бургас и Стара Загора-Нова Загора, които трябва да бъдат завършени до 2 години от подписването на договорите за изпълнение, или считано от датата на възлагане на поръчката.

Размерът на гаранцията за участие е 1.2 млн. лв., гаранцията за изпълнение е 5% от стойността на цялата поръчка и се представя от избрания за изпълнител при подписване на договора, съобщиха от агенцията.

Участниците в наддаването трябва да са вписани в Централния професионален регистър на строителя. Освен това кандидатите трябва да представят заверени от Националната агенция за приходите копия на годишна данъчна декларация, баланс и отчет за приходи и разходи за 2005, 2006 и 2007 г., като финансовият резултат от отчета за приходите и разходите трябва да бъде положителен за последните 3 финансови години.

Ако участникът е сдружение, което не е юридическо лице, той трябва да докаже осигурено финансиране за не по-малко от 58 млн. лв. под формата на неотменима кредитна линия, гарантирана от банка.

Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта, срокът за получаване на предложения е 14 октомври, казаха още от пътната агенция.

В средата на май правителството обяви официално развалянето на концесионния договор с португалско-българския консорциум за доизграждане на магистралата. През това време български пътностроителни фирми изявиха желание да започнат строителството със собствени средства, а впоследствие държавата да се разплати.

Според изпълнителния директор на Камарата на строителите Иван Бойков строежът на километър от магистралата ще струва над 3 млн. евро. Предварителните разчети за строежа на магистралата сочеха, че цената на километър ще е не повече от 2.7 млн. евро. Поскъпването на горивата е основната причина за очакваното увеличение на цената на километър от аутобана, обясниха експерти.

Източник: в. Стандарт

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg