Пътна фирма на прокурор за лош ремонт

904
Пътна фирма на прокурор за лош ремонт

Пловдивският кмет Славчо Атанасов прекрати договор с пътно-строителната фирма "Пи Ес Ай" заради некачествен ремонт на улици и се закани да огласи резултатите от проверката, която е извършил, за да се запознае с тях и прокуратурата. "Пи Ес Ай" е фирма, собственост на "Трейс" - една от най-мощните пътно-строителни групи у нас, която нашумя миналата година с рекордните над 1400 пъти презаписвания на акции, преди да излезе на борсата, пише вестник „Сега“.

Името на "Пи Ес Ай" бе замесено в проверка на КЗК, след която България сама спря финансиране на проект от оперативна програма "Транспорт" заради груби нарушения на оценителната комисия от фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Поводът за разваляне на договора в Пловдив е мащабна проверка на общината как се харчат 50-те млн. лв. заем, които предишният кмет Иван Чомаков тегли за ремонтиране на улиците. От пробите, взети от ремонтираните участъци, излязло, че 59% са извън нормите: с по-малко битум от стандартното, по-тънки, с повече въздушни пори и с по-нисък коефициент на уплътнение. Това обяснявало и появилите се впоследствие дефекти.

При това офертата на "Пи Ес Ай" е и по-скъпа от тази на останалите фирми, взели от 50-милионния заем, а извършените досега дейности - най-малко.

По договор "Пи Ес Ай" е трябвало да ремонтира за 8.6 млн. лв., а е свършила работа за 4 млн. лв., при това с много брак. Общината е удържала парите от гаранцията, която всяка строителна фирма депозира. "Ако не стигнат за отстраняване на дефектите, ще съдим "Пи Ес Ай", каза вчера Славчо Атанасов. И останалите фирми, усвоили заема, допускат дефекти, но далеч по-малко.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg