Учиш в Софийския, излизаш с диплома от Харвардския

1474
Учиш в Софийския, излизаш с диплома от Харвардския

Харвардският университет ще присъжда свои дипломи на студенти, които учат в Софийския, похвалиха се вчера от нашето висше училище. От години US университетът работел със Стопанския факултет на Алма матер. И след внимателно проучване чужденците решили, че може да имат съвместна работа с целия СУ. Те поискали да ремонтират за своя сметка една от аудиториите на Алма матер и там да бъде направен център на Харвард. Това съобщи зам.-ректорът на СУ проф. Иван Петков.

Комисията от Харвард се спряла на зала на Юридическия факултет и вече втора седмица там тече ремонт. Покрай аудиторията решили да оправят и целия коридор, който е един от централните в Софийския университет. Ремонтът е за около 150 000 долара и след приключването му там ще бъде ситуиран центърът. В СУ такъв вече има на Сорбоната.

Работата обаче не върви и без търкания, тъй като част от другите факултети са недоволни от ремонта в юридическия, тъй като същата зала е била ремонтирана с пари на вуза м. г.

"Вярно е, но така поискаха от американския университет. Първо им предложихме едни аудитории в подпокривното пространство, които се нуждаят от ремонт, но те не се съгласиха", каза проф. Петков.

Новото крило на Харвардския университет ще бъде открито от борда на вуза през септември. След което ще има преговори за обновяване и на пространството пред мензата. То трябвало да стане компютърен център за студенти.

Харвардският университет е основан на 8 септември 1636 г. като Кеймбриджки колеж, което го прави най-старото висше учебно заведение в САЩ (макар до началото на XIX век да е средно училище).

Източник: Труд

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg