Цените на храните и алкохолните напитки в ресторантите по Черноморието се увеличиха с около 20 на сто от началото на август. Това съобщиха за „Новинар" туристи, които са избрали да почиват в България.

Причината за поскъпването е увеличаването на потока от туристи през този месец, коментираха собственици на заведения в Созопол. Така например, ако през юли шопската салата е струвала между 4 и 6 лв., то сега тя се предлага за 6-7 лв.

Междувременно шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин коментира, че се очаква намалението на туристите през тази година по българските морски курорти да е с 6-7 процента спрямо миналата година.

Това е много по-малко в сравнение с намалението на потока от туристи в други държави, допълни Рагин. При тях броят на туристите тази година е с около 30 на сто по-малък спрямо предходната година.

Източник: в. Новинар