Yahoo изпреварва Google по степен на удовлетвореност на потребителите си

632
Yahoo изпреварва Google по степен на удовлетвореност на потребителите си

За пръв път в историята интернет компанията Yahoo е изпреварила най-голямата в света търсачка - щатската Google - по степен на удовлетвореност на потребителите й, сочи изследване, направено от мичиганския университет, което класира интернет сайтове.

Според данните, публикувани вчера, Yahoo е изместил Google като портал, удовлетворяващ в най-голяма степен потребностите на своите посетители, а индексът на удовлетвореност е възлязъл на 79%, или повишение с близо 4 процентни пункта, в сравнение с миналогодишния показател.

В същото време Google е загубил първото място, след като удовлетвореността на потребителите на портала се е понижила с 3.7 процентни пункта, до 78 пункта.

Изготвилите проучването обаче споделят, че разликата от един процент между двата щатски основни конкурента е минимална и не може ясно да се определи победителят.

На фона на подобряващото се състояние на Yahoo, съобщението за Google би следвало да бъде, че конкуренцията нараства и компанията трябва да продължи да се развива, за да не бъде изпреварена.

Като причина за подобряването на Yahoo в очите на потребителите се сочи обновяването на визията на сайта през изминалата година.

Причината за влошаването на позициите на Google пък са минималните изменения в структурата и визията на сайта, дори и на фона на значителното подобрение на технологиите на търсачката, които не са толкова очевидни за потребителите.

Последната стъпка на Google, предприета в обновяване на сайта, бе към въвеждането на универсална търсачка през юли, която ще може да открива снимки, текстове, видео материали само с едно ключово търсене.

Чрез сайта на компанията обаче продължават да се осъществяват 52.7% от всички търсения в интернет в САЩ през юни, което е повишение с над 46%, в сравнение със същия месец на миналата година.

За сравнение, Yahoo се класира на второ място през месеца с 1.49 млн. търсения, или 46.3% повишение спрямо миналата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg