Японци ще правят космическа бира

377
Японци ще правят космическа бира

Сапоро Биър – една от трите най-големи пивоварни в Япония, вероятно е напипала златната жила за увеличаване на консумацията на пенливата течност в страната. Тя ще създава пиво от ечемичени зърна, престояли във високите космически слоеве, предаде БГНЕС.

Сапоро предвижда производство от третото поколение растения, покълнали от семена, пазени в продължение на пет месеца на борда на Международната космическа станция през 2006 г, съобщава АФП. Това ще е първата космическа бира и тя ще е готова за ноември, обяви директорът на Сапоро Биър Джуничи Ичикава.

Производителят, който използва преподаватели от университета за анализа на въздействието върху растенията на потенциално враждебна среда като микрогравитацията, се надява да произведе стотина бутилки от тази реколта. Ечемикът, който е богат на хранителни елементи и на фибри, е особено устойчиво растение и е идеалният кандидат за извънземно култивиране.

Японски учени участват в руски проект за установяване на растенията, които може да се отглеждат в космическа среда, за да позволят на човек да се изхранва самостоятелно в космоса.

Още по темата тук.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg