ДЗИ въвежда изцяло дигитализирана обработка на щети по КАСКО+

1233
ДЗИ въвежда изцяло дигитализирана обработка на щети по КАСКО+

© ДЗИ

ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес на обработката на щети по КАСКО+, позволяващ значително оптимизиране на времето за получаване на обезщетение - до 24 часа от подаването на документите за щетата, както и премахване на неудобствата с подаване на документи на хартия.

С лансирането на уникалната услуга ДЗИ затвърждава лидерската си позиция сред водещите застрахователни компании на българския пазар.

Пълната дигитализация обхваща четири етапа – подаване на уведомление за щета онлайн, изготвяне на опис на уврежданията от мобилни устройства, изготвяне на дигитално досие с всички съпътстващи документи и онлайн проверка на статуса по щета.

Иновативният процес по обработка на щети по КАСКО+ „Бърза писта“ позволява на клиентите да получат плащане до следващия работен ден или в рамките на 24 часа. За целта е необходимо клиентът да е представил на ДЗИ пълния комплект от изискуеми документи по щетата. 

Работата със системата, разработена специално за нуждите на ДЗИ, предоставя възможност за  бързи и улеснени действия на служителите на компанията в рамките на процеса по управление на щетата и приключването ѝ в рамките на 24 часа.

„Въвеждането на системи, специално разработени за нашите нужди, е само един аспект от непрекъснатия процес по дигитализация на услугите на ДЗИ. Всяка година наблюдаваме повишаване на търсенето на дигитални решения, което ни задължава като водещ застраховател и в рамките на законовите възможности да инвестираме в повишаване на удовлетвореността на нашите клиенти“, коментира новата услуга Бистра Василева, изпълнителен директор Общо и Корпоративно застраховане в ДЗИ.

Обхватът на новия процес включва щети с избран начин на уреждане „Експертна оценка“ и изплащане на обезщетение по представени фактури. 

От „Бърза писта“ могат да се възползват също така и физически лица с добра история на щетимост, имащи право на доверен/официален сервиз, чиито автомобили са с леки увреждания  -  до 5 детайла, без части за подмяна.

Общата стойност на ремонта не бива да надхвърля 1000 лв., като размерът на обезщетението се определя на база автоматична калкулация, заложена в системата.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg