Каква печалба обяви пенсионното ви дружество до 30 септември

2353
Каква печалба обяви пенсионното ви дружество до 30 септември

© Pixabay.com

По-високи приходи и по-ниска печалба. Това са финалните данни за резултатите на пенсионните фондове у нас към 30 септември 2017 г. спрямо година по-рано.

Справка на Profit.bg по данни на Комисията за финансов надзор (КФН) сочи, че фондовете са приключили деветмесечието на настоящата година с печалба от 56.6 млн. лв. спрямо реализираните 60.5 млн. лв. за преди 12 месеца.

Общите приходи достигат 137.67 млн. лв., като от тях 114 млн. лв. са такси и удръжки. Година по-рано фондовете реализираха 134.5 млн. лв. приходи, като от тях 103 млн. лв. бяха от такси.


Колко е спечелил за 9 месеца вашият пенсионен фонд и какви приходи отчита той?

Най-големите пенсионно-осигурителни дружества в страната - Доверие и Алианцq приключиха деветмесечието с печалби от 13.04 млн. лв. и 15.35 млн. лв. срещу положителен финансов резултат от 13.69 млн. лв. и 13.75 млн. лв. за преди година.

Именно двете компании са реализирали точно половината от печалбата на индустрията.

Само едно от деветте пенсионни дружества завърши третото тримесечие на 2017 г. със загуба. Това е Топлина, където обаче се отчита намаление на отрицателния финансов резултат до 105 хил. лв. спрямо загуба от 440 хил. лв. за година по-рано.

Добре се представят също и от Съгласие и ЦКБ Сила, откъдето отчитат печалби от 8.08 и 7.7 млн. лв., както и ДСК Родина, завършили тримесечието с 7.5 млн. лв. на плюс.

Ен Ен и Бъдеще са реализирали печалби от 4.3 млн. лв. и 591 хил. лв., а Пенсионно Осигурителен институт завърши с положителен финансов резултат от 103 хил. лв.

Справка от данните на КФН сочи, че четирите най-големи фонда в страната са реализирали приходи от близо 100 млн. лв. за деветте месеца до септември.

ПОК Доверие е лидер по този показател с 31.9 млн. лв., следват Алианц България с 27.7 млн. лв., както и Съгласие и ДСК Родина с по 20.1 и 19.78 млн. лв. 

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg