Каква печалба обяви пенсионното ви дружество до 30 септември

2104
Каква печалба обяви пенсионното ви дружество до 30 септември

© Pixabay.com

По-високи приходи и по-ниска печалба. Това са финалните данни за резултатите на пенсионните фондове у нас към 30 септември 2017 г. спрямо година по-рано.

Справка на Profit.bg по данни на Комисията за финансов надзор (КФН) сочи, че фондовете са приключили деветмесечието на настоящата година с печалба от 56.6 млн. лв. спрямо реализираните 60.5 млн. лв. за преди 12 месеца.

Общите приходи достигат 137.67 млн. лв., като от тях 114 млн. лв. са такси и удръжки. Година по-рано фондовете реализираха 134.5 млн. лв. приходи, като от тях 103 млн. лв. бяха от такси.

Колко е спечелил за 9 месеца вашият пенсионен фонд и какви приходи отчита той?

Най-големите пенсионно-осигурителни дружества в страната - Доверие и Алианцq приключиха деветмесечието с печалби от 13.04 млн. лв. и 15.35 млн. лв. срещу положителен финансов резултат от 13.69 млн. лв. и 13.75 млн. лв. за преди година.

Именно двете компании са реализирали точно половината от печалбата на индустрията.

Само едно от деветте пенсионни дружества завърши третото тримесечие на 2017 г. със загуба. Това е Топлина, където обаче се отчита намаление на отрицателния финансов резултат до 105 хил. лв. спрямо загуба от 440 хил. лв. за година по-рано.

Добре се представят също и от Съгласие и ЦКБ Сила, откъдето отчитат печалби от 8.08 и 7.7 млн. лв., както и ДСК Родина, завършили тримесечието с 7.5 млн. лв. на плюс.

Ен Ен и Бъдеще са реализирали печалби от 4.3 млн. лв. и 591 хил. лв., а Пенсионно Осигурителен институт завърши с положителен финансов резултат от 103 хил. лв.

Справка от данните на КФН сочи, че четирите най-големи фонда в страната са реализирали приходи от близо 100 млн. лв. за деветте месеца до септември.

ПОК Доверие е лидер по този показател с 31.9 млн. лв., следват Алианц България с 27.7 млн. лв., както и Съгласие и ДСК Родина с по 20.1 и 19.78 млн. лв. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...