Кои са предпочитаните компании за Гражданска отговорност и Каско

1318
Кои са предпочитаните компании за Гражданска отговорност и Каско

© Pixabay

Само преди дни излязоха данните за първите девет месеца на компаниите в сектора на общото застраховане, както и тези за животозастраховането.

Секторът на общото застраховане отчита брутни премийни приходи от 1.838 млрд. лв. до 30 септември, спрямо 1.807 млрд. лв. за година по-рано.

В началото на седмицата ви информирахме, че общо шест компании от сектора завършиха деветмесечието с печалби за над 10 млн. лв.


Шест компании от общото застраховане с печалби от по над 10 млн. лв.Кои са най-големите застрахователи у нас?

Посочихме също така и лидерите на пазара, а днес ще се спрем на предпочитаните застрахователи при сключването на най-масовите застраховки. Според данни на Комисията за финансов надзор, общо 71.9% от реализираните брутни премийни приходи се дължат на автомобилните полици, спрямо 73 на сто за 12 месеца по-рано.

Гражданска отговорност:

Задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ е основен бизнес са част от компаниите у нас, а други залагат на други полици, като по този начин диверсифицитат дейността си.

Общо четири от компаниите в сектора са отчели повече от 100 млн. лв. премиен приход до 30 септември 2020 г.

Лидер в това отношение е Лев Инс (196 млн. лв.), следван от Евроинс (118 млн. лв.), Далл Богг: Живот и здраве (115 млн. лв.) и Бул Инс (103 млн. лв.).

Сред предпочитаните компании за сключването на тази полица са още ОЗК Застраховане (81 млн. лв.), ДЗИ Общо застраховане (64.9 млн. лв.) и Булстрад (50 млн. лв.).

Гражданска отговорност – вече и онлайн на bulstrad.bgЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” представи иновативната си онлайн услуга за сключване на Гражданска отговорност на автомобилистите.

Автокаско:

Армеец и Булстрад Виена Иншурънс Груп пък оглавяват подреждането в другата автомобилна застраховка – Автокаското.

Полицата е генерирала 93 и 90 млн. лв. премиен приход на двете компании, като по този начин след тях остава ДЗИ Общо застраховане (82 млн. лв.).

Алианц България и Дженерали допълват топ 5 с премийни приходи за 64 и 40 млн. лв., а в челото е още и Лев Инс (31 млн. лв.)

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg