21 наказателни постановления и 64 акта за установяване на административно нарушение е издало през януари управление „Застрахователен надзор" на Комисията за финансов надзор, става ясно от публикуваният днес бюлетин на институцията.

Най-много - 5 наказателни постановления е отнесло дружеството Дженерали Застраховане, следвано от ЗК Български имоти с 4. Лев Инс, ДЗИ Общо застраховане и Бул Инс имат по две постановления, а Армеец, Евроинс, ЗЖК Български имоти, ОЗК и Уника - по едно.

Лев Инс е дружеството с най-много актове за административни нарушения - 19. След него е ДЗИ Общо застраховане с 12 и ЗК Български имоти - с 8. Актове са получили общо 13 дружества, като освен споменатите сред тях са Бул Инс (7), Групама застраховане (1), Дженерали застраховане (1), Армеец (6), Булстрад ВИГ (4), Виктория (2), ОЗК (1), Евроинс (2), Уника (3) и ХДИ Застраховане (1). Бюлетинът не съдържа информация за конкретните нарушения.

През изминалия месец управлението е открило и производство по прилагане на принудителна административна мярка спрямо Групама Застраховане, СВИЗК, ДЗИ Общо застраховане, Омега иншурънс брокер, Булстрад ВИГ и Бул Инс.

Били са приложени и принудителни административни мерки на Бул Инс, да се произнесе по щета и на СИВЗК да представи в КФН доказателства за прекратяването на договори за консултантски услуги.

Общо 99 жалби са постъпили в „Застрахователен надзор" през януари.

Източник: Insurance.bg