6 пъти повече наказания от Застрахователния надзор

992
6 пъти повече наказания от Застрахователния надзор

Шест пъти повече наказателни постановления е издало управление „Застрахователен надзор" на Комисията за финансов надзор през февруари спрямо януари 2011 г., става ясно от бюлетина на КФН.

Общо 133 са наказателни постановления, издадени през февруари от ръководеното от заместник-председателя Борислав Богоев управление, докато през януари броят им беше 21.

32 са актовете за установяване на административни нарушения през февруари - точно наполовина спрямо издадените актове през януари.

За разлика от предходните си бюлетини обаче КФН не оповестява конкретните имена на застрахователните дружества, брокери и агенти, на които са издадени актове и наказателни постановления. Както и до момента не се уточнява и какви са нарушенията.

През изминалия месец са постъпили общо 107 жалби в управление „Застрахователен надзор" (при 99 за януари). Приложена е принудителна административна мярка, с която дружеството БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП е било задължено да се произнесе по щета.

Източник: Insurance.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg