55 наказателни постановления са отнесли застрахователни компании и посредници от Комисията за финансов надзор през юни, по данни от месечния бюлетин на надзора. За същия период в управление „Застрахователен надзор“ са постъпили 76 жалби и са издадени 25 актове за установяване на административни нарушения.

Наказанията са само с 2 по-малко спрямо същия месец на 2011 г. и в същото време са два пъти повече от средномесечния брой постановления за последните 12 месеца – 27.

25-те акта за административни нарушения са под средния брой за последните 12 месеца (37.7), но превишават издадените 16 акта през юни 2011 г.

Жалбите също растат – с 3 спрямо същия месец на предходната година и превишават със 7 броя средномесечната стойност от последната година. Броят им обаче се запазва съвсем близък спрямо предходния месец май, когато бяха 77. Да напомним, че тогава имаше само едно наказание и 25 акта.

Още три брокера в регистъра на КФН

Три дружества са били вписани в регистъра на застрахователните брокери на КФН през юни, като през месеца не е имало заличаване на съществуващи посредници.

Със седалище в София е един от новите брокери - ПМТ Брокерс ЕООД. Другите две попълнения в списъка са ЖИ Йонс ЕООД от Пловдив и Рав Финанс ЕООД – от Радомир.