Адамант Кепитъл Мениджмънт ще управлява нов фонд

1981
Адамант Кепитъл Мениджмънт ще управлява нов фонд

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на управляващо дружество Адамант Кепитъл Мениджмънт ЕАД, да организира и управлява договорен фонд ЕйСиЕм Опортюнити, който е с умерен до висок рисков профил.

Договорният фонд ще инвестира предимно в акции, в дългови ценни книжа, в инструменти с фиксирана доходност, в инструменти на паричния пазар и деривати.

От КФН потвърдиха и проспекта за публично предлагане на дялове на ДФ ЕйСиЕм Опортюнити и ги вписва в публичния регистър, информират от надзорния орган.

Днес бе потвърден и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от Специализирани логистични системи АД, в размер на 2 млн. евро, разпределени в 2 хил. броя обикновени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка.

Фиксираната годишна лихва е 7.5%, 6-месечен период на лихвено плащане и изплащане на главницата на две равни вноски заедно с последните две лихвени плащания.

Срокът на облигационния заем е от 60 месеца, считано от 4 май 2010 г., с падеж 4 май 2015 г. Горепосочената емисия облигации е вписана във водения от КФН регистър.

От КФН вписаха и емисия акции, издадена от Унифарм АД, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 5 млн. обикновени акции, издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 1 млн. лв. на 6 млн. лв.

Надзорът одобри днес и няколко коригирани търгови предложения от Алфа Асетс ЕООД към акционерите на Интрансмаш Инженеринг АД и на (предложена цена 33.60 лв.) и на Балкантурист Елит ЕАД за акции на Гранд Хотел Варна АД при цена за акция от 8.88 лв.

Надзорът издаде на Групама Животозастраховане ЕАД допълнителен лиценз за нов вид застраховка - "Живот, свързана с инвестиционен фонд".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg