Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на управляващо дружество Адамант Кепитъл Мениджмънт ЕАД, да организира и управлява договорен фонд ЕйСиЕм Опортюнити, който е с умерен до висок рисков профил.

Договорният фонд ще инвестира предимно в акции, в дългови ценни книжа, в инструменти с фиксирана доходност, в инструменти на паричния пазар и деривати.

От КФН потвърдиха и проспекта за публично предлагане на дялове на ДФ ЕйСиЕм Опортюнити и ги вписва в публичния регистър, информират от надзорния орган.

Днес бе потвърден и проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от Специализирани логистични системи АД, в размер на 2 млн. евро, разпределени в 2 хил. броя обикновени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка.

Фиксираната годишна лихва е 7.5%, 6-месечен период на лихвено плащане и изплащане на главницата на две равни вноски заедно с последните две лихвени плащания.

Срокът на облигационния заем е от 60 месеца, считано от 4 май 2010 г., с падеж 4 май 2015 г. Горепосочената емисия облигации е вписана във водения от КФН регистър.

От КФН вписаха и емисия акции, издадена от Унифарм АД, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 5 млн. обикновени акции, издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 1 млн. лв. на 6 млн. лв.

Надзорът одобри днес и няколко коригирани търгови предложения от Алфа Асетс ЕООД към акционерите на Интрансмаш Инженеринг АД и на (предложена цена 33.60 лв.) и на Балкантурист Елит ЕАД за акции на Гранд Хотел Варна АД при цена за акция от 8.88 лв.

Надзорът издаде на Групама Животозастраховане ЕАД допълнителен лиценз за нов вид застраховка - "Живот, свързана с инвестиционен фонд".