American International Group Inc., (AIG) която беше спасена от фалит от правителството на САЩ е премахнала логото на компанията от баджовете на служителите си и от корпоративните им кредитни карти, след като някои от тях са били подложени на тормоз, информира Bloomberg, позовавайки се на източници близки до застрахователя.

Нови идентификационни тагове и карти са били издадени миналия месец на служителите в Ню Йорк. AIG е уведомила служителите си през март да крият баджовете си и да избягват да споменават името на компанията на публични места.

Главният изпълнителен директор Едуард Лиди заяви пред Конгреса през март, че служители на застрахователя са получавали смъртни заплахи, след като се появиха новините около бонусите раздавани в компанията.

Някои служители са били подложени на тормоз пред централата на компанията в Ню Йорк или в ресторанти заради фирмените баджове или корпоративните кредитни карти.

"Поради нарастващото публично внимание, подклаждано от медиите, служителите на AIG трябва да избягват да носят дрехи и аксесоари с логото на компанията, добре е да пътуват по двойки вечер и да внимават с хората, които се навъртат около офисите на AIG," гласи вътрешноведомствено съобщение от 18 март.

AIG премахва името си от сгради и компании, тъй като ребрандира подразделения, които ще продаде, за да изплати заемите към държавата.