American International Group (AIG) ще задържи 21 млн. долара от бонуси, които трябва да бъдат изплатени на настоящи и бивши служители на подразделението за финансови продукти на компанията до днес, информира CNBC.

AIG ще изплати 46 млн. долара на около 70 души, повечето от които са бивши служители на подразделението, което почти доведе компанията до фалит през септември 2008 г.

Намаленията могат да помогнат на AIG достигне целта от 45 млн. долара бонуси, които трябва да бъдат върнати, поставена след зародилото се публично недоволство по отношение на заплащането на служителите на подразделението, според източници близки до компанията.

AIG, която е близо 80% собственост на правителството на САЩ, след като бе спасена със 182.3 млрд. долара средства на данъкоплатците, вече е възстановила около 40 млн. долара от таргета, който беше поставен, след като компанията плати 165 млн. долара на служители миналата година.

Застрахователят трябваше да заплати още 195 млн. долара до 15 март. Много от служителите на подразделението за финансови услуги, включително почти всички настоящите служители, които имат право на такива бонуси, миналия месец са се съгласили на намаление в размер на общо 20 млн. долара срещу по-ранно изплащане.

В края на миналия месец AIG изпрати писма до бившите си служители, с цел да получи информация за полученото от тях заплащане след напускането на застрахователя, за да могат да намалят бонусите със същата сума.