Акциите на AIG губят близо 6% вчера след ново занижаване на оценката им

636
Акциите на AIG губят близо 6% вчера след ново занижаване на оценката им

Акциите на най-голямата в света застрахователна компания - American International Group Inc. регистрираха понижение от 5.6% през вчерашната си търговия на щатските пазари. За деня понижението им възлезе на 1.8 долара до ниво от 30.3 долара за брой.

Това стана реалност след като от финансовата компания Barron's промениха очакванията си за развитието на застрахователната компания и препоръчаха на инвеститорите да продават акциите й.

От Barron's си признаха, че са направили "грешка" през февруари, когато са препоръчали на инвеститорите да купуват книжата на AIG, съобщава финансовото издание Bloomberg.

Така Barron's се присъединява към мнението на най-голямата брокерска компания в света - Goldman's Sachs Group Inc., откъдето също промениха позитивните си очаквания за застрахователя.

Американският застраховател отписа активи на стойност 20 млрд. долара в резултат на кризата на ипотечните пазари- загуби, които се определят не само като големи, но и като постоянни.

За последните две тримесечия застрахователят отчете загуба в размер на 13 млрд. долара от спад в цените на активите свързани с кризата, обхванала щатските ипотечни пазари.

Негативните резултати допринесоха за това през последните дванадесет месеца акциите на застрахователната компания да са се понижили със значителните 57%, на фона на спада в сектора с между 20 и 30%.

На петнадесети юни от там обявиха, че заменят настоящия си изпълнителен директор Мартин Съливан след значителното недоволство изразено от страна на водещи за компанията акционери.

Съливан получи през изминалата година компенсации и бонуси в размер на 13.9 млн. долара и е на поста от март 2005 година насам.

AIG набра средствата посредством продажбата на 196.7 милиона обикновени акции за 7.47 млрд. долара и предлагането на конвертируеми ценни книжа за 5.88 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg