Акциите на Samsung Life с ръст от 10% при дебюта си

787
Акциите на Samsung Life с ръст от 10% при дебюта си

Акциите на Samsung Life Insurance регистрираха ръст от 10% в първия си ден на търговия на борсата в Южна Корея след проведеното първично публично предлагане.

Последното в размер на 4.3 млрд. долара бе най-голямото в страната.

Акциите на компанията стартираха търговията си днес при ниво от 119 500 вона за брой (104.69 щ.д.), или с повишение от 8.6% спрямо цената им от 110 000 вона при проведеното публично предлагане.

Те приключиха търговията си леко по-надолу при 114 000 вона за акция.

На широката публика бяха предложени сумарно 44.44 млн. акции на застрахователната компания.

Така бе преминат рекорда за най-голямо първично публично предлагане в страната до момента, който бе при ниво от 1.78 трлн. вона отново на застрахователна компания - Korea Life Insurance.

Най-голям акционер в компанията е председателя на борда на директорите на Samsung Electronics - Лий Кун, който държи дял от 20.76% от компанията.

Въз основа на цената на затваряне на акциите, делът на Кун се оценява на 4.7 трлн. вона.

След дебюта си, компанията Samsung Life се превърна в тази с четвърта най-голяма пазарна капитализация на южнокорейската борса, с такава в размер на 22.8 трлн. вона. Пред нея се нареждат Samsung Electronics, производителя на стомана Posco и Hyundai Motor Co.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg