Акционерите на Булстрад гласуваха за увеличение на капитала

1245
Акционерите на Булстрад гласуваха за увеличение на капитала

Капиталът на ЗАД БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП да бъде увеличен от сегашните 21 477 630 лв. на 27 614 100 лв., са приели акционерите на дружеството, става ясно от протокола на проведеното вчера общо събрание.

Ще бъдат предложени за записване 613 647 нови обикновени акции с право на глас с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 49 лв. Съотношение между издадените права и новите акции е 3.5/1. За да се счете увеличението за успешно е достатъчно да бъде записана и платена и една нова акция. Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала е Ти Би Ай Инвест.

На събранието е бил представен 97.22% от капитала на Булстрад, решението е било прието единодушно, без „против" и „въздържали се".

Като цел на увеличението и начин на използване на набрания капитал в протокола се уточнява: увеличаване на финансовите ресурси за позиционирането на дружеството като лидер на пазара на общо застраховане; Стабилизиране на финансовите показатели на дружеството и подобряване на капиталовата му адекватност с оглед на завишени нормативни изисквания; Осигуряване на устойчив ръст на застрахователния портфейл на дружеството; Инвестиране на част от средствата в проекти и програми, разработени с цел гарантирането на високо качество на предлаганите услуги на клиентите на компанията.

Антон Домозетски, изпълнителен директор на Капман Асет Мениджмънт е отправил въпроса за това как как и при спазване на какви условия е определена емисионната стойност от 49 лв.

Отговорът на финансовият директор на застрахователя - Теодор Илиев, е, че са взети предвид целите на увеличението на капитала; балансовата стойност на активите на акция; историята и резултатите на дружеството; очакваните парични потоци и бизнес потенциала; средната пазарна цена за последните три календарни години и месец януари 2011 г. с отбив от 15% предвид по-слабата ликвидност на борсовата търговия през последната година, инвеститорския интерес и пазарните условия.

До момента на днешната сесия на БФБ - София няма търговия по позицията на Булстрад. Последната котировка е от 15 март, когато бяха изтъргувани 20 акции на цена 39.505 лв. за брой.

Акционерите също така са освободили като членове на надзорния съвет Франц Фукс и Роланд Гьол и са избрали на тяхно място Рудолф Ертл и Петер Хьофингер. Отстраняването на Фукс и Гьол е станало по тяхна молба.

Източник: Insurance.bg

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg