Акционерите на Булстрад избраха Атанас Кънчев за надзорник

4549
Акционерите на Булстрад избраха Атанас Кънчев за надзорник

Атанас Кънчев бе одобрен за член на Надзорния съвет на Булстрад Виена Иншурънс Груп от провелото се в понеделник извънредно общо събрание на акционерите на дружеството.

Бившият шеф на фонд „Земеделие“ и зам.-финансов министър в правителството на тройната коалиция получи мандат от пет години като независим член на надзорния орган, съобщи insurance.bg.

Кънчев е доктор по икономика, асистент в Стопанска Академия „Д. А. Ценов“ и главен асистент във ВТУ „Тодор Каблешков“. Заемал е длъжностите заместник министър на финансите, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ и член на управителния съвет на Инвестбанк, се уточнява в документ към поканата за събранието.

Бил е и представител на България в Борда на гуверньорите на Черноморска банка за търговия и развитие.

С 4 039 160 лв. да увеличи капитала си застрахователя, след вливането на Български Имоти, са решили още акционерите на компанията.

Стойността на капитала ще нарасне от 27 435 420 лв. на 31 474 580 лв., като за целта ще бъдат издадени 403 916 нови акции с номинал 10 лв. всяка, които ще бъда раздадени на акционерите на вливащото се дружество, в съответствие с решението на годишното събрание.

Увеличението е с 1 480 лв. по-малко от максимално очаквания размер от 4 040 640 лв., който би се получил, ако акционерите на Български Имоти бяха записали всички акции от Булстрад, на които имат право при вливането. Разликата показва, че не са били записани само 148 от 404 604 акции.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg