Промоция с отстъпки до 45% по застраховка "Жилищни сгради и домашно имущество" обяви ЗАД Алианц България. Преференциалните условия са валидни от днес - 2 май до 16 юни 2011 г.

Застраховката осигурява защита на движимо и недвижимо имущество от определен набор рискове, при настъпване на които могат да се претърпят материални щети. Не необходим опис на имуществото.

Промоцията включва до 45% отстъпка от тарифата по клауза "Разширено покритие" и осигурява защита срещу пожар, включително последиците от гасенето му, удар от мълния, експлозия, имплозия, удар от летателен апарат, природни бедствия, тръбопроводна вода, удар от транспортно средство, късо съединение, токов удар; разходи за ограничаване на вредите, за отстраняване на развалини, и хотелски разходи.

В допълнение може да се договори покритие и за земетресение, злоумишлени действия на трети лица и други.

По желание на клиента застрахователната премия може да се плати разсрочено. В допълнение към промоцията по застраховка "Жилищни сгради и домашно имущество" клиентите получават и 30% отстъпка по застраховка "Кражба чрез взлом".

При подновяване през следващи години на полици, сключени при промоционални условия, по които не са регистрирани щети, отстъпките се запазват.

С брутен премиен приход в размер на 39 945 552 лв. Алианц България държи 19.72% пазарен дял по застраховка "Пожар и природни бедствия" за 2010 г., с което се нарежда веднага след ЗАД Енергия, чийто премии са малко над 48.841 млн. лв.

По тази застраховка Алианц регистрира ръст от 5.16% през 2010 г. спрямо 2009 г., когато постъпленията са били в размер на 37 985 779 лв.