Германският застрахователен гигант "Алианц" е сред кандидат-купувачите на Левски, които вчера са имали преговори със собственика на "сините" Тодор Батков.

В офисите на Батков на столичната улица "Алабин" вчера са били проведени преговори за продажба на акции на Левски на три фирми, проявили интерес към покупка.

Кандидат-купувачите са били представлявани от Юлиян Ненчев. Той е бил меркетинг-директор на три от големите немски финансови компании в България. Една от тях е "Алианц Холдинг".

Според запознати именно този концерн проявява интерес към Левски. Идеята е новият силен човек в "синия" клуб да е Светослав Гаврийски - изпълнителен директор на "Алианц България Холдинг" и главен изпълнителен директор на "Алианц Банк България". Гаврийски е бивш министър на финансите. "Алианц" е партньор на Тенис клуб Левски, чойто председател е журналистът и бизнесмен Явор Цаков.

Преговори ще има за контролния пакет акции, но не е изключено да се стигне до сделка и за миноритарен дял. Според информациите на срещата в офисите на Тодор Батков е присъствала и Мис България 2010 Ромина Андонова, която доскоро бе гадже на македонския футболист на Левски Дарко Тасевски.

Наскоро се появиха информации, че новите собственици на Левски ще поверят цялата спортно-техническа власт в клуба на тандема Наско Сираков - Станимир Стоилов.

Източник: Тема спорт