Атанас Кънчев влиза в надзорния съвет на Булстрад

2677
Атанас Кънчев влиза в надзорния съвет на Булстрад

Бившият шеф на фонд „Земеделие“ и зам.-финансов министър в правителството на тройната коалиция Атанас Кънчев е на път да влезе в Надзорния съвет на Булстрад Виена Иншурънс Груп. Това става ясно от покана за извънредно общо събрание на акционерите на дружеството. Вече е ясен и точния размер на увеличението на капитала, в резултат от вливането на Български имоти.

Акционерите ще гласуват за мандат от пет години на Кънчев, като независим член на надзорния орган. Той е доктор по икономика, асистент в Стопанска Академия „Д. А. Ценов“ и главен асистент във ВТУ „Тодор Каблешков“. Заемал е длъжностите заместник министър на финансите, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ и член на управителния съвет на Инвестбанк, се уточнява в документ към поканата за събранието. Бил е и представител на България в Борда на гуверньорите на Черноморска банка за търговия и развитие.

На редовното годишно общо събрание през май акционерите освободиха от състава на надзорния съвет Тодор Табаков.

Увеличение на капитала близко до очаквания максимум

За увеличение на капатила с 4 039 160 лв. ще гласуват още акционерите на Булстрад, в резултат от вливането на Български Имоти. Така стойността му ще нарасне от 27 435 420 лв. на 31 474 580 лв. За целта ще бъдат издадени 403 916 нови акции с номинал 10 лв. всяка, които ще бъда раздадени на акционерите на вливащото се дружество, в съответствие с решението на годишното събрание.

Увеличението е с 1 480 лв. по-малко, от максимално очаквания размер от 4 040 640 лв., който би се получил, ако акционерите на Български Имоти бяха записали всички акции от Булстрад, на които имат право при вливането. Разликата показва, че не са били записани само 148 от 404 604 акции.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg