Атанас Табов започна трети пореден мандат като председател на Национално Бюро на Българските Автомобилни Застрахователи. Той е бил преизбран на поста от редовното общо събрание на членовете, което се е състояло на 5 април 2011 г., съобщиха от бюрото. Татяна Чонкова също запазва поста си на генерален секретар.

Членовете на НББАЗ са избрали нов управителен съвет в състав: Петрозар Петков - изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на ЗД "Бул Инс" АД; Огнян Йорданов - главен изпълнителен директор и член на съвета на директорите в „Групама застраховане" ЕАД и „Групама животозастраховане" ЕАД; Евгения Кало - директор на дирекция „Правна" в ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп"; Тодор Серафимов, директор „Ликвидация в автомобилно застраховане" в ЗАД „ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД и Евгени Игнатов, мениджър „Обслужване на щети" в „Интерамерикан България" ЗЕАД.

Мандатът на трите избираеми управителни органа е четири години. Над тях е в управителната структура е единствено Общото събрание на членовете. В НББАЗ членуват всички 16 български застрахователни дружества, които предлагат Гражданска отговорност, както и българският клон на базираната в Кипър застрахователна компания Олимпик.

Бюрото е част от международната система „Зелена карта". Създадено е на 1 април 2002 г. и още същата година става пълноправен член на „Съвета на бюрата" със седалище Лондон и ее признато от Националния съвет по застраховане на България за единствено представително пред международните застрахователни организации за дейностите, предвидени с международни договори за застраховане на Гражданската отговорност на автомобилистите.

Като член на „Съвета на бюрата", НББАЗ участва и съдейства за функционирането на системата "Зелена карта" и задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите в държавите членки. Бюрото е и Компенсационен орган, който изплаща обезщетение на увреденото лице, ако застрахователят на виновния водач или неговият представител за уреждане на претенции в Република България не е изпълнил задълженията си в срок или застрахователят на виновния водач не е назначил представител за уреждане на претенции в Република България.