Атанас Табов оглави бюрото Зелена карта за трети път

2662
Атанас Табов оглави бюрото Зелена карта за трети път

Атанас Табов започна трети пореден мандат като председател на Национално Бюро на Българските Автомобилни Застрахователи. Той е бил преизбран на поста от редовното общо събрание на членовете, което се е състояло на 5 април 2011 г., съобщиха от бюрото. Татяна Чонкова също запазва поста си на генерален секретар.

Членовете на НББАЗ са избрали нов управителен съвет в състав: Петрозар Петков - изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на ЗД "Бул Инс" АД; Огнян Йорданов - главен изпълнителен директор и член на съвета на директорите в „Групама застраховане" ЕАД и „Групама животозастраховане" ЕАД; Евгения Кало - директор на дирекция „Правна" в ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп"; Тодор Серафимов, директор „Ликвидация в автомобилно застраховане" в ЗАД „ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД и Евгени Игнатов, мениджър „Обслужване на щети" в „Интерамерикан България" ЗЕАД.

Мандатът на трите избираеми управителни органа е четири години. Над тях е в управителната структура е единствено Общото събрание на членовете. В НББАЗ членуват всички 16 български застрахователни дружества, които предлагат Гражданска отговорност, както и българският клон на базираната в Кипър застрахователна компания Олимпик.

Бюрото е част от международната система „Зелена карта". Създадено е на 1 април 2002 г. и още същата година става пълноправен член на „Съвета на бюрата" със седалище Лондон и ее признато от Националния съвет по застраховане на България за единствено представително пред международните застрахователни организации за дейностите, предвидени с международни договори за застраховане на Гражданската отговорност на автомобилистите.

Като член на „Съвета на бюрата", НББАЗ участва и съдейства за функционирането на системата "Зелена карта" и задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите в държавите членки. Бюрото е и Компенсационен орган, който изплаща обезщетение на увреденото лице, ако застрахователят на виновния водач или неговият представител за уреждане на претенции в Република България не е изпълнил задълженията си в срок или застрахователят на виновния водач не е назначил представител за уреждане на претенции в Република България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...