Aviva обяви загуба за полугодието поради падащите пазари

690
Aviva обяви загуба за полугодието поради падащите пазари

Aviva Plc, вторият по големина застраховател във Великобритания, публикува загуба за полугодието в резултат на спада на фондовите пазари, който се отрази на стойността на инвестициите й.

Нетната загуба е е в размер на 1.35 млрд. лири (2.7 млрд. долара) в сравнение с печалба от 1.38 млрд. лири година.

Акциите на Aviva в Лондон поскъпнаха, след като оперативната печалба, която изключва инвестиционни загуби, се повишава с 12% до 1.72 млрд. лири.

Продажбите в бързо нарастващите пазари на Северна Америка, Азия и Тихия океан компенсират по-предизвикателни условия в Европа и Великобритания, където Aviva реализира повече от три четвърти от общото застраховане и пенсионните си продажби.

Дружеството има загуба от почти 3 млрд. лири от инвестиции в акции, след като пазарите падат от началото на годината.

Книжата на Aviva добавят 3.3% до 482 пенса. Акция е паднала 27% тази година, което съвпада със понижението на седемте застрахователя в индекса FTSE 350.

Застрахователят повиши дивидента си с 10% до 13.09 пенса на акция.

Продажбите в Обединеното кралство са притиснати от промените в данъчното облагане, които направиха някои спестовни продукти по-малко атрактивни, както и от спада на жилищния пазар, водещ икономиката към рецесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg