Автокаско и ГО със 71% дял в общото застраховане

1621
Автокаско и ГО със 71% дял в общото застраховане

За периода януари-октомври 2010 г. записаните премии в общото застраховане (включително и премиите по активно презастраховане на застрахователите, които извършват такава дейност) са в размер на 1.082 млрд. лв., а в животозастраховането - в размер на 195.094 млн. лв.

Спрямо същия период на предходната година се отчита спад от 5.9% в общото застраховане и ръст от 10.0% в животозастраховането или общо за застрахователния сектор се отчита спад от 3.8%.

Най-голям дял в агрегирания портфейл на дружествата, извършващи дейност по общо застраховане, продължават да заемат автомобилните застраховки "Автокаско" (38.4%) и "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС" (33%) или общо 71.4% от премийния приход, реализиран в сектора.

На следващо място по обем се нареждат имуществените застраховки "Пожар и природни бедствия" и "Други щети на имущество", които заемат дял 18.8% от общия премиен приход.

Увеличение на премийния приход в сравнение със същия период на 2009 г. се отчита по застраховки "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС", "Обща гражданска отговорност", "Летателни апарати", "Гаранции", "Релсови превозни средства", "Помощ при пътуване" и "Правни разноски".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Adair
# 0
06:01 | 26 January 2013
Nothing I could say would give you undue criedt for this story.
ани
# 1
15:12 | 15 December 2010
да и като си представите че брокЯрите у нас вземат 30% наготово, къде му излиза сметкака ... в това че после няма пари за обезщетения. Но добре е че нодзора се е заел да премахне тези порочни практики.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg