Банка за тъкани мамила, че пробите са застраховани за 1 милион паунда

2059
Банка за тъкани мамила, че пробите са застраховани за 1 милион паунда

Обещание за застраховка на стойност 1 милион паунда докара глоба на банка за тъкани, съобщи Комисията за защита на конкуренцията.

„Тъканна банка САДАСА 2007” ЕООД ще отнесе имуществена санкция от 20 600 лв. заради лъжлива реклама, с която се опитала да привлече клиенти във Варна.

Като представител на английската тъканна банка Cells4life, САДАСА 2007 се занимава с вземане, изследване, етикетиране, обработване, транспортиране, съхраняване и преработка на органи, тъкани и клетки за медицински цели.

В период от 10 месеца обаче дружеството разпространявало рекламни брошури в „Майчин дом“ - Варна, които гласяли, че Cells4life е „единствената банка, която застрахова пробите на стойност 1 милион британски паунда”.

Рекламодателят обаче не можал да подкрепи верността на твърдението, като представи доказателства за налична застраховка на пробите от 1 млн. британски лири, пред КЗК. Това било достатъчно за Комисията да счете, че поднесената информация има заблуждаващ характер и да глоби нарушителя.

Съществено в случая е, че рекламата е насочена към определена категория потребители - бъдещи родители, които биха проявили сериозен интерес към услугата в името на здравето на своите децата, но същевременно са в невъзможност да проверят истинността на информацията, заявяват от КЗК.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушението.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

съдията пед-раст
# 0
14:05 | 16 May 2014
Трябвало е поне 10% от стойността на измамната сума да им бъде наложена като глоба, съдията твърде много ги е пожалил.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg