Без помощи при бедствия, ако имаш над 500 лв. в банката

1383
Без помощи при бедствия, ако имаш над 500 лв. в банката

Помощ за възстановяване на пострадали от бедствия жилища ще получават само хората, които имат под 500 лв. в банка.

С подготвени промени в Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет се предлагат критерии, на които трябва да отговарят хората, за да имат право на помощ.

Условията са средният месечен доход на членовете на семейството да не надвишава официалната линия на бедност, да нямат влогове или акции на стойност над 500 лв. на човек, както и да не са регистрирани като едноличен търговец, или да са съдружници или акционери в търговско дружество.

Освен това пострадалите трябва да нямат изискуеми задължения за жилището, за което се иска възстановителна помощ, посочва вестник "Стандарт".

Допълнително условие е и пострадалите през последната година да не са продали имот или автомобил на стойност над 12-кратния размер на линията на бедност, освен ако в семейството има човек с трайни увреждания или просто са сменили жилището си с по-голямо.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

333
# 0
09:02 | 24 February 2016
Браво,ако разполагате с повече пари оствете си ги в къщи.Ама не под душека,а пред външната врата.Та хайдуците няма да ви безпокоят !
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg